Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Κύπρο μέχρι την Πρωτοχρονιά

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναµένεται παροδικά την Τρίτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν, από το µεσηµέρι και µετά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου µέχρι το µεσηµέρι θα υπάρχει τοπικά παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα περισσότερα φαινόµενα αναµένονται κυρίως µετά τα µεσάνυκτα.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και αργότερα τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά µέχρι ταραγµένη και αργότερα, στα δυτικά και τα νότια, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Αργά τη νύκτα ο καιρός θα σηµειώσει βελτίωση.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση τη Δευτέρα, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη.