Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Το γηραιότερο ζευγάρι του κόσμου. Δείτε την ηλικία τους



Η συνδυαστική τους ηλικία είναι 211 έτη και 175 ημέρες, είναι παντρεμένοι 80 χρόνια και η αγάπη τους είναι μάλλον… βέβαιο ότι άντεξε στο χρόνο!

Ο λόγος για τον Τζον και τη Σάρλοτ Χέντερσον από το Όστιν του Τέξας, που γιόρτασαν την 80η επέτειο γάμου τους στον οίκο ευγηρίας όπου ζουν τα τελευταία χρόνια.
Για να γιορτάσουν την επέτειό τους, ο Τζον, που είναι πλέον 106 ετών, αποφάσισε να «θυμίσει» στην 105χρονη Σάρλοτ το πρώτο τους ραντεβού… Κατέφτασε με ένα αυτοκίνητο roadster του 1920 και μια «αγκαλιά» λουλούδια.
Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν προ ημερών στον οίκο ευγηρίας όπου μένουν οι ηλικιωμένοι για να γιορτάσουν με το ζευγάρι και να δουν μαζί τους παλιές φωτογραφίες.
Ο Τζέισον Φρι, που βοήθησε τους θείους του να αναγνωριστούν ως το γηραιότερο ηλικιωμένο ζευγάρι του κόσμου από τα Ρεκόρ Γκίνες, μίλησε στο συνεργαζόμενο με το CNNi κανάλι KXAN για τους αγαπημένους του συγγενείς.
«Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι και παράδειγμα πολύ χαρούμενου ζευγαριού. Χαίρονται που περνούν χρόνο μαζί, που ταξιδεύουν μαζί, που ζουν μαζί» δήλωσε ο ίδιος.
Ο Τζον και η Σάρλοτ γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Τέξας το 1934 και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1939, μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Αφηγούνται ιστορίες του παρελθόντος αλλά δεν ζουν στο παρελθόν» λέει ο Φρι.
«Είναι γενναιόδωροι, ευγενικοί, καλοί άνθρωποι» δήλωσε με τη σειρά του ο Τζιμ Μπίσετ, φίλος του ζευγαριού.
Τόσο ο Τζον όσο και η Σάρλοτ δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και υποστηρίζουν πως το μυστικό της μακροζωίας είναι ένας ευτυχισμένος γάμος.
Φαίνεται ότι ενστερνίζονται, όμως, και το αρχαιοελληνικό ρητό «μέτρον άριστον».



https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/201073/aytos-106-ekeini-105-ayto-einai-to-giraiotero-zeygari-toy-kosmoy