Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Αυτή είναι η 33χρονη Αδαμαντία που σκότωσε ο σύζυγός της με καραμπίνα



Η άτυχη 33χρονη Αδαμαντία Αντύπα που έπεσε νεκρή, τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα σκάγια της καραμπίνας, όταν την πυροβόλησε δύο φορές ο σύζυγός της, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.





Σύμφωνα με πληροφορίες η Αδαμαντία ήταν κόρη αστυνομικού και η μητέρα της διατηρούσε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας. Η 33χρονη είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει ένα αγοράκι, με τον κατά 21 χρονια μεγαλύτερό της άνδρα που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος της.




Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων η άτυχη Αδαμαντία ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας αφού ο δολοφόνος της και σύζυγός της, την κακοποιούσε συστηματικά .




Ο 54χρονος αντρας έχοντας κουκούλα στο κεφάλι και φορώντας χειροπέδες, πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι των δικαστηρίων και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αύριο το πρωί σύμφωνα με τη δικηγόρο του, κ. Σπανάκη πρόκειται να απολογηθεί.




Η δικηγόρος του 54χρονου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε: 


«Ο 54χρονος έχασε τον έλεγχο του εαυτού του και δυστυχώς προέβη σε αυτή την πράξη. Στέρησε τη ζωή της συζύγου του που αγαπούσε τόσο πολύ. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν ανατρέπεται τώρα, αλλά οι δικαστικές αρχές είναι προφανές ότι θα εξετάσουν όλους τους ισχυρισμούς του. Διότι δεν είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να σκοτώσει, ούτε κι ένας άνθρωπος εγκληματίας.



Η κ. Σπανάκη υποστήριξε ότι ο πελάτης της «οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη διότι προφανώς διαταράχθηκε σημαντικά η ήρεμη συζυγική ζωή από λόγους που αφορούσαν την ίδια. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε εδώ».



Για το 4χρονο παιδάκι, που είναι και ο τραγικός ήρωας του φρικτού εγκλήματος η κ. Σπανάκη σημείωσε: «Ο ίδιος παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού εξασφάλισε πρώτα ότι το παιδί του είναι ασφαλές κοντά στους οικείους του»


https://www.protothema.gr/greece/article/958207/nea-alikarnassos-auti-einai-i-33hroni-adamadia-pou-dolofonithike-apo-ton-suzugo-tis/