Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Αίθριος παραμένει ο καιρός στην Κύπρο

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος.
Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη, στο εσωτερικό, που σύντοµα θα διαλυθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 10 βαθµούς στα παράλια.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά από το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή, για να κυµανθεί, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Κυριακή θα σηµειώσει σταδιακή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, παραµένοντας ωστόσο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.