Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Χειμωνιάτικο παραμένει στην Κύπρο το σκηνικό του καιρού

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα αρχικά, θα παρατηρούνται περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό και περίοδοι με αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.
Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ενώ από αργά το απόγευμα και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια.

Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ αρχικά, κυρίως στα δυτικά και νότια παράλια, μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά θα υπάρχει παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους πλην 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. 
Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και μή αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη και θα κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.