Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Βροχερός ο καιρός και τις επόμενες μέρες στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι, το πρωί, μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος, χωρίς όμως να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές.
Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα δυτικά και τα ορεινά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σταδικά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.