Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Σε 9 μονάδες δειγματοληψίας σήμερα τα rapid test στην Πάφο

Συνεχίζεται το παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει με ασφάλεια. Το Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 9 μονάδες δειγματοληψίας στην Επαρχία Πάφου , με διευρυμένο ωράριο με αύξηση τριών κινητών μονάδων από τις προηγούμενες μέρες.

Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.
Στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν 9 σημεία, στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, στην Πάφο από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας 2 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στην Πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου Τσάδας 8.30 π.μ.-12.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Ιατρείο Γιόλου 1 μ.μ.-5.30 μ.μ.
Σημειώνεται ότι στα ίδια σημεία δειγματοληψίας μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που εργάζονται, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού. Για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους, για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους και για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.
Εξάλλου χτες , διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος και συγκεκριμένα από 260 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Συγκεκριμένα, από την επαρχία Πάφου προέκυψαν 4 κρούσματα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,16% .
Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/επαγγελματικούς κλάδους που επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου πριν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους.
Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου υποβάλλονται σε έλεγχο όσων το επίθετο αρχίζει από Π έως Σ και από S έως V στο λατινικό αλφάβητο, ενώ την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου οι έλεγχοι συνεχίζουν για όσους έχουν επίθετο που αρχίζει από Τ μέχρι Ω και από W μέχρι Z στο λατινικό αλφάβητο.
Οι εργαζόμενοι προτρέπονται όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι με επίθετο από Α – Ο (ελληνικό αλφάβητο) και A – R (λατινικό αλφάβητο) δεν υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, καλούνται να το πράξουν εντός του Σαββατοκύριακου, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.
Eμβολιασμοί
Στο μεταξύ αύριο Κυριακή θα γίνει εμβολιασμός στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Σαλαμιούς μετά από σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας για τον περιφερειακό εμβολιασμό των ηλικιωμένων της περιοχής.
Οι εμβολιασμοί στη ΓΝ Πάφου συνεχίζονται κανονικά για την ηλικιακή ομάδα άνω των 83 ετών.
Επιπρόσθετα τις μέρες της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής γίνονται τα rapid test στο Νοσοκομείο Πάφου για το προσωπικό.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: