Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Προεδρεύων του ΣΙΚΑΠ ο Μάριος Θεοδοσίου

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου -  ΣΙΚΑΠ – στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα και λόγω του ότι, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεόφυτος Θρασυβούλου έχει βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και ευθύνες, μιας και είναι και Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ -, να αναλάβει ως Προεδρεύων του ΣΙΚΑΠ ο αναπληρωτής πρόεδρος Μάριος Θεοδοσίου.

Ο κ. Θεοδοσίου σε δηλώσεις του, κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πάφου  να έρθουν κοντά στο σύνδεσμο, να γίνουν μέλη και από κοινού να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που έφερε στον κλάδο η πανδημία και όχι μόνο. Με σύνθημα αλληλεγγύη, συναδελφοσύνη, κοινά προβλήματα, προχωράμε μπροστά, είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μια αναδρομή στη συμβολή του ΣΙΚΑΠ κατά την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο, τόνισε, «ο ΣΙΚΑΠ λειτουργεί και παράγει έργο εδώ και 35 χρόνια. Έργο το οποίο έχει αναγνωριστεί και αναγνωρίζεται ακόμη και από συναδέλφους που δεν είναι μέλη μας. Από τότε που η πανδημία χτύπησε και την Κύπρο, ο ΣΙΚΑΠ έχει ανασκουμπωθεί και προσπαθεί να περιορίσει  τη ζημιά που έχουν υποστεί τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο. Μια Επαρχία καθαρά τουριστική, που χτυπήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό, από τις υπόλοιπες,  από την κρίση της πανδημίας, μιας και τουρίστες φέτος δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα να καταγράφεται τεράστια μείωση στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων.

ΣΙΚΑΠ και ΟΣΙΚΑ από κοινού εργαζόμαστε και ζητάμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων να στηριχτεί επιπρόσθετα ο κλάδος μας , που έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Είχαμε θετικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα, κατά το τρίτο επίδομα Μαΐου 2020 το οποίο ήρθε κουτσουρεμένο. Αμέσως κάναμε παρέμβαση και οι υπάλληλοι των συναδέλφων μας, έλαβαν και τα υπόλοιπα χρήματα.

Κάναμε και κάνουμε σχεδόν καθημερινές τηλεδιασκέψεις με τα αρμόδια υπουργεία και άλλα κυβερνητικά τμήματα, ζητώντας επιπλέον στήριξη. Έτσι, ήρθε και η πρόσφατη κρατική χορηγία 2021, που άρχισαν να εισπράττουν οι συνάδελφοι μας.  Την Εφάπαξ χορηγία, Πάφου και Λεμεσού,  λάβαμε πρόσφατα μετά το τοπικό lockdown του Νοεμβρίου.

Οι επιστολές μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας αλλά και στην ένωση Δήμων, ήταν πολλές. Επιστολές που συνεχίζονται να αποστέλλονται. Οι παρεμβάσεις μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι σχεδόν καθημερινές. Σε τοπικό και Παγκύπριο επίπεδο. Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου μαζί με την στήριξη της ΟΕΒ, που είμαστε μέλη,  εδώ κι ένα χρόνο παρεμβαίνει κάθε μέρα μέσω τηλεοράσεως και ραδιοφώνων και ζητεί επιπλέον στήριξη των κέντρων αναψυχής.

Πετύχαμε πολλά, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε για το καλό των συναδέλφων μας. Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε δυναμικά και καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πάφου να έρθουν κοντά μας, να γίνουν μέλη και να διεκδικήσουν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, όταν γίνουν εκλογές. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες.

Το υφιστάμενο συμβούλιο τον Ιούνιο του 2020 σε Γενική του Συνέλευση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης να συνεχίσει μέχρι να τελειώσει η πανδημία.

Ενημερώνουμε και λύνουμε απορίες ακόμη και στα μη μέλη μας. Δεν έχουμε αρνηθεί τίποτε σε κανέναν. Δεν κλείσαμε και δεν κλείνουμε πόρτες. Βέβαια, τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, και στηρίζουν διαχρονικά το σύνδεσμο, τυγχάνουν επιπρόσθετης ενημέρωσης και γενικά, εξυπηρέτησης.  

Επικοινωνήστε  μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί. Ενημερωθείτε τι είναι ο ΣΙΚΑΠ, τι κάνει όλα αυτά τα χρόνια και πως θα γίνετε μέλη.

Μάριος Θεοδοσίου – προεδρεύων ΣΙΚΑΠ  - στο τηλ. 99675277 αλλά και στον εκτελεστικό γραμματέα Πέτρο Κεχριώτη στο 99422527.  

Οι συνάδελφοι ενημερώνονται μέσω sms, viber και  WhatsApp, καθώς επίσης και της σελίδας στο facebook ΕΔΩ

Σας περιμένουμε συνάδελφοι για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα μας!!!»  

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να υπέρ ευχαριστησουμε έναν εξαιρετηκοτατο κύριο Ο οποίος πάντα στα δύσκολα ήταν και είναι παρόν