Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Συνολικά έντεκα υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις τελευταίες δέκα ημέρες. 

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από τις 25 Ιανουαρίου, μέχρι και σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, 2021, έντεκα οδηγοί οχημάτων, ηλικίας από 20 μέχρι και 53 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σε πέντε εκ των περιπτώσεων, κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων προέκυψαν και άλλες τροχαίες παραβάσεις, όπως οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης και χωρίς άδεια οδηγού. Επίσης, σε δύο περιπτώσεις, εντοπίστηκε εντός των οχημάτων, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=19493

Δεν υπάρχουν σχόλια: