Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός: «Τα στάδια του οικονομικού προγραμματισμού»

Την έννοια και την αναγκαιότητα του οικονομικού προγραμματισμού αναλύει το δεύτερο από μια σειρά βίντεο, που ετοίμασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFACyprus),στο πλαίσιο της προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Το βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα του CFAστο Facebook (https://fb.watch/3x-OLtCO_m/), εξηγεί σε κατανοητή γλώσσα, τα στάδια του οικονομικού προγραμματισμού, καθώς και τους λόγους που αυτός αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα σύγχρονο κυπριακό νοικοκυριό.

Στόχος της πρωτοβουλίας του CFA Society Cyprus είναι ηεπιμόρφωση των μαθητών δημόσιων σχολείων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες σε συνδυασμό με τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης χρημάτων και οικονομικού προγραμματισμού.

Μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι αλλαγές και η αυτοματοποίηση του  τραπεζικού τομέα γίνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς,η ενημέρωση και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε θέματα προσωπικού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού από νεαρή ηλικία, αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρωταρχικός στόχος του CFA είναι η ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών και της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: