Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου, σχετικά με την μητέρα στην Πάφο και τον ανήλικο γιο της

Απέρριψε την αίτηση της 29χρονης μητέρας το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αναφορικά , με το αίτημα της για αναστολή εκτέλεσης απόφασης Δικαστηρίου η οποία προνοεί ότι η 29χρονει καλείται να παραδώσει άμεσα τον ανήλικο γιο της στον πατέρα του.


Η δικαστής της υπόθεσης απέρριψε όλα τα επιχειρήματα  που παρουσίασε ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας,  η οποία να υπενθυμίσουμε πως προέβαλε το επιχείρημα ότι  ο πατέρας του παιδιού την κακοποιούσε συστηματικά και γι’ αυτό αναγκάσθηκε να τον εγκαταλείψει το 2017 μαζί με το παιδάκι όταν ήταν μόλις 12 μηνών.

Όπως ανέφερε η μητέρα κατάφεραν να διαφύγουν και να μεταβούν στην Κύπρο περνώντας μέσα από Καταφύγιο Προστασίας Γυναικών και τελικά έφτασε στον τόπο της  και εδώ και 3, 5 χρόνια βρίσκονται εδώ στην Κύπρο.

Η μητέρα ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με την κατηγορία της απαγωγής  του πεντάχρονου  γιου της.

Το ζευγάρι ζούσε στη Νέα Υόρκη και από τον γάμο τους το 2016 απέκτησαν ένα παιδί. Η Κύπρια μητέρα ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας και κατέφυγε στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για προστασία.

Ταυτόχρονα ήρθε σε επαφή και με το προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη επιτυγχάνοντας την απόδοση κυπριακής υπηκοότητας και κυπριακού διαβατηρίου στο παιδί. Χωρίς ενημέρωση και συγκατάθεση του πατέρα επέστρεψε στην Κύπρο και ζούσε έκτοτε στην Πάφο.

Ο πατέρας του παιδιού απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της μητέρας και έπεισε το δικαστήριο. Ανέφερε πως ο ίδιος όταν αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του εγκατέλειψε το σπίτι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι έφυγε από τις ΗΠΑ, καθώς το παιδί δεν είχε διαβατήριο και ήταν Αμερικανός υπήκοος.


https://omegalive.com.cy/astynomika/2021/02/10/%CF%87/


Δεν υπάρχουν σχόλια: