Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τα rapid test σήμερα στην Πάφο

Συνεχίζεται το παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει με ασφάλεια. Σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 8 μονάδες δειγματοληψίας στην Επαρχία Πάφου , με διευρυμένο ωράριο.

Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.
Στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν σήμερα 8 σημεία, στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, στην Πάφο από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-17:00 μ.μ..
Επίσης , στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας 08:30 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 13:30 .-18:00 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου 08:30 .- 18:00 , στην Εκκλησία Χλώρακας αίθουσα εκδηλώσεις από 08:30 – 12:30 .
Στο μεταξύ χτες διενεργήθηκαν στην Επαρχία Πάφου σε 10 κινητές μονάδες που λειτούργησαν 4.420 rapid test με ένα θετικό αποτέλεσμα και ποσοστό θετικότητας 0,02%.
Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι με στόχο τη συνεχή επιτήρηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.
Τονίζεται ότι ο αυξημένος αριθμός τεστ στην κοινότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και προστίθεται ότι εστιάζοντας στην παρακολούθηση των εργασιακών χώρων, με τακτικές εξετάσεις στο προσωπικό, διασφαλίζεται η ομαλή και με ασφάλεια λειτουργία τους, αφού περιορίζεται η πιθανότητα διασποράς του ιού ανάμεσα στους εργαζόμενους.
"Ως εκ τούτου, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού" τονίζει το Υπουργείο και υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ως ακολούθως:
• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.
• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίζει ο εργοδότης/προϊστάμενος.
Eμβολιασμοί
Στο μεταξύ χτες Κυριακή έγινε εμβολιασμός στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Σαλαμιούς μετά από σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας για τον περιφερειακό εμβολιασμό των ηλικιωμένων της περιοχής.
Στο μεταξύ άνοιξε και η Πύλη για εμβολιασμούς άνω των 80 ετών
Επιπρόσθετα , σύμφωνα με την Διεύθυνση του ΓΝ Πάφου ,τις μέρες της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής γίνονται τα rapid test στο Νοσοκομείο Πάφου για το προσωπικό.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: