Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Όλα τα νεότερα για το θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 33χρονο μοτοσικλετιστή



Με νεανικό αίμα βάφτηκε τα ξημερώματα σήμερα η οδός Ελευθερίας στη Λεμεσό όπου σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 5.40, έχασε τη ζωή του ο Αντρέας Εφραίμ, 33 χρόνων από τη Λεμεσό.


Ο Εφραίμ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην οδό Ελευθερίας, έχοντας ως συνεπιβάτη 31χρονο επίσης από τη Λεμεσό, και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, προσέκρουσε σε πασσάλους τοποθετημένους κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Από την πρόσκρουση, οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο συνεπιβάτης, τραυματίστηκε ελαφρά.

Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του Εφραίμ, ενώ στον συνεπιβάτη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Σχετικά με το νέο θανατηφόρο, ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Κκαφάς, δήλωσε ότι «το δυστύχημα συνέβη όταν ο οδηγός μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού απώλεσε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του προσκρούοντας διαδοχικά πάνω σε αριθμό από πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται πάνω στο πεζοδρόμιο και ακολούθως η μοτοσυκλέτα ανατράπηκε στην άσφαλτο.

Από την πρόσκρουση, είπε ο κ. Κκαφάς, ο οδηγός ο οποίος έφερε προστατευτικό κράνος έχασε τη ζωή του ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε και αυτή την ώρα εξετάζεται στο νοσοκομείο Λεμεσού..

Όπως εξήγησε ο κ. Κκαφάς η ταχύτητα με την οποία κινείτο δεν φαίνεται να ήταν αυξημένη ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροψία που θα διενεργηθεί στη σορό του.

Ερωτηθείς ο κ. Καφας για το προστατευτικό κράνος που έφερε ο οδηγός είπε ότι «εάν έπαιξε ρόλο στην πρόσκρουση της μοτοσυκλέτας ή και του σώματος πάνω στα πασαλάκια δεν μπορούμε να το πούμε, θα τα διαπιστώσουμε κατά τη νεκροψία”.

Ανέφερε ότι “από τη φύση της πρόσκρουσης και της ανατροπής της μοτοσυκλέτας αυτά τα δεδομένα συμβαίνουν και εγώ πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά να συμβούν έστω και εάν δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους γι αυτό και η Αστυνομία κάνει όλες αυτές τις ενέργειες στην προσπάθειά της να διαφωτίσει τον κόσμο να είναι προσεκτικός και να τηρεί τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για να είναι ασφαλής στους δρόμους».

Η κατάσταση της υγείας του συνεπιβάτη ο οποίος δεν έφερε προστατευτικό κράνος είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, οι νεαροί προηγουμένως βρίσκονταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και είχαν αναχωρήσει λίγα λεπτά πριν από δυστύχημα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου θα διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του ενώ θα παρθεί δείγμα για τοξικολογικές εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσο είχε καταναλώσει αλκοόλ.



κυπε