Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δείτε γιατί προκλήθηκε αναστάτωση στο Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού



Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού, καθώς υβριστικά και χυδαίου περιεχομένου συνθήματα αναγράφηκαν στους τοίχους κατά διεύθυνσης και καθηγητών, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία, ενώ αρμόδιοι έκαναν λόγο για "γκετοποίηση".


Σε δηλώσεις του, ο βοηθός Διευθυντής του σχολείου, Λοΐζος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως η αναγραφή συνθημάτων μπορεί να μην είναι καινούργιο φαινόμενο, "αλλά έχει παραγίνει" και εξέφρασε την άποψη πως τα συνθήματα γράφτηκαν από συγκεκριμένους μαθητές που τιμωρήθηκαν πριν λίγες μέρες από το πειθαρχικό συμβούλιο.
 
"Είμαστε ένα από τα τρία σχολεία της Λεμεσού που δεχόμαστε ξενόγλωσσα παιδιά για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και επειδή τα παιδιά έρχονται εδώ, αναγκάζονται και οι γονείς να ενοικιάζουν σπίτια εδώ και γίνεται ένα γκέτο, όμως το ό,τι είδαμε σήμερα, να βρίζουν κατάφωρα, είναι απαράδεκτο", είπε και έκανε λόγο για υποβάθμιση του σχολείου.
 
Το περιστατικό καταδίκασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ Πανίκος Παναγή, λέγοντας πως "τα απαράδεκτα συνθήματα υβριστικού και χυδαίου περιεχομένου που γράφτηκαν στο σχολείο μας, προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση, προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των καθηγητών, οι οποίοι εργάζονται αμερόληπτα και εξασκούν ένα λειτούργημα, προσφέροντας πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο".
 
"Αυτά τα συνθήματα που γράφτηκαν στο σχολείο προωθούν τη μισαλλοδοξία και το διαχωρισμό των μαθητών", είπε και επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας "που επέτρεψε τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού αλλόγλωσσων μαθητών, με αποτέλεσμα την γκετοποίηση του χώρου".


Οφείλει, συνέχισε, "το Υπουργείο να κάνει σωστό διαχωρισμό σε όλη την πόλη για τους μαθητές αυτούς, ούτως ώστε να αποτρέπονται τέτοιου είδους συμπεριφορές".



κυπε