Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ενιαίο κράτος αλλιώς η ισλαμοποίηση δεδομένη…

Ανατροπή από τους Τουρκοκύπριους …η  μόνη σωτηρία  της Κύπρου.

Ακόμα ένα ναυάγιο προστέθηκε στο 42ο χρόνο της συνεχιζόμενης τουρκικής βάρβαρης εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας όχι γιατί … φταίει η τουρκική αδιαλλαξία. Αυτή είναι η περικεφαλαία της κοροϊδίας που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας  από το 1974,  για να δίδει άλλοθι στις δικές της εγκληματικές υποχωρήσεις προς τους κατακτητές και τους πρώην (συνεχιζόμενους παρασκηνιακά) αποικιοκράτες Βρετανούς. Τις καθοδηγήσεις των οποίων ακολουθεί σαν καλός μαθητής από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο (παρόλες τις αρχικές αντιδράσεις)  μέχρι τον σημερινό Νίκο Αναστασιάδη (με μοναδική ίσως εξαίρεση τον μ. Σπύρο Κυπριανού).
Για το ναυάγιο λοιπόν φταίει  η μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων,  που δεν κατάφεραν επίσημα και κυριολεκτικά να αποδεσμευθούν (παρόλες τις πρόσφατες φωνές ορισμένων)  από την τουρκο-βρετανική ρατσιστική διαιρετική οθωμανική ‘λύση’ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Δεν υπάρχει λεγόμενη ‘τουρκική αδιαλλαξία’ αλλά ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τουρκικό σχέδιο αρπαγής ολόκληρης της Κύπρου. Υπάρχει εισβολέας, κατακτητής, βιαστής, κλέφτης και απατεώνας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Και η εκάστοτε ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δύο τουρκικές εισβολές του 1974 μέχρι σήμερα, αντί να απαιτεί την απελευθέρωση των περιοχών της από τον εισβολέα, βιαστή και κατακτητή, επιμένει να συνθηκολογήσει και να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του, προσκυνώντας τον και επιμένοντας σε… συνεταιρισμό του νησιού μαζί του. Αφού δέχθηκε αρχικά να υποβαθμίσει την εισβολή και κατοχή σε… δικοινοτική διαφορά. (Μάλιστα όταν σήμερα,  ολόκληρος ο κόσμος  κατηγορεί τον Πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας για τυραννία, απολυταρχία, βασανισμούς, χιτλερισμούς και καταπίεση του ίδιου του λαού του στην Τουρκία). Μια πολιτική που καθόρισε το Φόρειν ΄Οφις από τις 16 Αυγούστου 1974,  αφού άφησε σκόπιμα την Τουρκία να εισβάλει για δεύτερη φορά,  για να εξασφάλιζε το ποσοστό γης που ήθελε να αρπάξει και μετά να… διαπραγματευτεί! (Για τα υπόλοιπα!)…
Με αυτή τη δουλοπρεπή  υποταγή στα ξένα συμφέροντα φθάσαμε στη σημερινή κατάντια. ΄Οπου ρυμούλκησε τον Πρόεδρο της Κ.Δ Νίκο Αναστασιάδη (και όχι με το ζόρι, ηθελημένα από πλευράς του)  ο τελευταίος εντολοδόχος των ξένων συμφερόντων Νορβηγός Άιντα (με τα πολλαπλά συγκρουόμενων συμφέροντα προεξάρχοντος της θέσης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) που στόχο έχει την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων και που αποκαλύψαμε με σειρά άρθρων μας στην Σημερινή), στα βουνά της Ελβετίας για να αποκεφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία!
Πήγαν λοιπόν συν γυναιξί και συμβούλων στο βουνό της ‘πελάρας’ στην Ελβετία, έφαγαν ήπιαν και απόλαυσαν για λίγο 5 αστέρων περιποίηση, αλλά, τελικά επέστρεψαν ομαδικά παγωμένοι και ξεπετσιασμένοι. Για να συνεχίσουν την τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη (λέγε συνομόσπονδη) παράδοση στους Τούρκους. Είτε στην Κύπρο είτε όπου αλλού στο ανάθεμα αποφασίσει ο εισβολέας μέσω του αντιμούτσουνού του, τον κάθε Ακκιντζί στα κατεχόμενα. Με κηδεμόνα, τον Νορβηγό Άιντα (τον ανέχονται ακόμα και δεν τολμούν να τον εξαποστείλουν πακέτο στον άσχετο ΓΓ του ΟΗΕ) και επιτηρητή εκ του παρασκηνίου το μοναδικό Φόρειν ΄Οφις του Λονδίνου όπου και εκκολάπτονται όλα αυτά τα διαλυτικά σχέδια. Το οποίο κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους για εύλογους λόγους. Δεν  θέλει να φαίνεται η παρουσία του γιατί σε περίπτωση αντιδράσεων,  να μην έχει επιπτώσεις  πάνω στις βάσεις του στην Κύπρο, ας τρώνε τις επικρίσεις οι αιωνίως αφελείς σύμμαχοι Αμερικανοί και ΟΗΕ…
selimiye-mosque-nicosia-cyprus-2
Ευελπιστούσαν μας λένε ότι θα … έφερναν μαζί τους τη Μόρφου, ή κάποιες γειτονιές του Βαρωσιού, οι αδιάβαστοι και άσχετοι και όσοι άφησαν τα μυαλά τους να πάρουν αέρα αντί γνώση,  με τις λεγόμενες επανα-προσεγγιστικές επαφές τους,  για αποδοχή των τετελεσμένων των δύο τουρκικών εισβολών. Που διοργανώνουν εδώ και χρόνια ξένα κέντρα και ξένα συμφέροντα στο ίδιο το νησί μας, λεγόμενα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κουβαλήθηκαν και…  επί τόπου να μας ‘λύσουν’ το πρόβλημα. Για να μας διαφωτίσουν, γι΄αυτό βλέπετε υποστηρίζονται, χρηματοδοτούνται από το Φόρειν ΄Οφις, το Στέιτ Ντεπάρτμεντ, την ΕΕ, διοργανώνουν κοινά ‘project’ και βραβεύουν με χρηματικά ποσά τους νικητές. Για να περάσουν και να εμπεδώσουν  την ηττοπάθεια και παράδοση στους νέους και νέες μας αλλά και σε προεδρικούς ‘συμβούλους’ ως ‘λύση επανένωσης’  τα δύο συνιστώντα κράτη (αντί απελευθέρωσης), Και κανένας δεν ενδιαφέρεται να πετάξει αυτές τις ξενοκίνητες ‘οργανώσεις’ έξω από το κυρίαρχο κυπριακό κράτος, που υπονομεύουν  την  απελευθερωτική δικαίωση της πατρίδας μας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των προσφύγων μας.

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν πόσο όμως;

Με ανταπόκριση του Μιχάλη Θεοδούλου από την ‘βόρεια’ Λευκωσία, οι Τάιμς του Λονδίνου στις 22 Νοεμβρίου 2016, πρόβαλαν την ανέγερση του νέου τεμένους Χαλά Σουλτάν στη κατεχόμενη Λευκωσία,  του μεγαλύτερου στη κατεχόμενη Κύπρο, με χωρητικότητα 3,000 ατόμων, και η οποία κοντεύει να ολοκληρωθεί σύντομα, για να τονίσουν τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων για την αυξανόμενη ισλαμική και απολυταρχική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ερτογάν. Ο οποίος χρηματοδοτεί την ανέγερση του Χαλά Σουλτάν και όχι μόνον.Εκτός των μεγάλων τεμένων στις πόλεις, τουλάχιστον 39 και πλέον άλλα τεμένη έχουν αναγερθεί στη ‘βόρεια’ Κύπρο τα τελευταία 15 χρόνια με τους ψηλούς μιναρέδες ελάχιστα να θυμίζουν οτιδήποτε από τις  παραδοσιακές εικόνες των τεμένων στην Κύπρο,   έγραψαν οι Τάιμς…
hala-sultan-mosque
Το νέο τέμενος Χαλά Σουλτάν που χτίζει ο Ερτογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία στο οποίο αναφέρθηκαν οι TIMES του Λονδίνου.

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν, αλλά το ερώτημα είναι πόσο ανησυχούν. Αν πράγματι ανησυχούν, και δικαιολογημένα θα πρέπει να ανησυχούν,  τότε θα πρέπει να κάνουν εκείνοι το πρώτο βήμα για ανατροπή, την μεγάλη υπέρβαση που χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία για να σωθεί, εφόσον οι ηγεσίες στην  Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανίκανες. Να ξεσηκωθούν, όπως έκαναν οι γυναίκες και τα παιδιά στην Τουρκία εναντίον του νέου νόμου ντροπή για τους βιασμούς ανηλίκων,  με αποτέλεσμα (τουλάχιστον προσωρινά) να το αποσύρει ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Να απαιτήσουν ενσωμάτωση στην υπόλοιπη Κυπριακή Δημοκρατία, σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ένας άνθρωπος μία ψήφος, δημοκρατικό πολίτευμα, κράτος δικαίου και πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Και όχι να είναι και εκείνοι ερμαφρόδιτοι, όπως οι κομματικές ηγεσίες στην ελεύθερη Κύπρο,  και να συνεχίζουν να απαιτούν ομοσπονδία, οθωμανικού συστήματος διαίρεση, ξεχωριστό ‘κράτος’ όπως οι μακαρίτες Δρ. Νιχάτ Ερίμ, Φ. Κουτσιούκ και Ρ.Ντενκτάς,  ενώ οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ταυτότητες, συντάξεις και όλα τα ωφελήματα δίχως να πληρώνουν γρόσι για υποχρεώσεις, από το νόμιμο Κυπριακό Κράτος.
Ας αποφασίσουν λοιπόν οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι και ας δουν το πραγματικό τους συμφέρον. Ας δείξουν εκείνοι την ανωτερότητα και ανδρεία που χρειάζεται αυτός ο τόπος, η κοινή πατρίδα για να σωθεί. Ας απαιτήσουν επανένωση ναι, αλλά με τη Κυπριακή Δημοκρατία, ΕΝΙΑΙΟ κράτος, συνταγματικές ρυθμίσεις αποβάλλοντας τα διαιρετικά στοιχεία του Ζυριχικού συντάγματος, ένας άνθρωπος μία ψήφος και μία κοινωνία δίχως τις διαιρετικές ‘δύο κοινότητες’ του Δρ. Νιχάτ Ερίμ… Μια τέτοια υπέρβαση εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων πιστεύω ακράδαντα θα τύχει σύσσωμης υποστήριξης από τον Ελληνισμό της Κύπρου και θα χαστουκίσει κατάμουτρα όλες τις κυβερνητικές και κομματικές διζωνικές ηγεσίες τόσο στην ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στα κατεχόμενα.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία,  ας την χρησιμοποιήσουμε προτού χαθεί η πατρίδα μας.
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος – Λονδίνο 23.11.2016