Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ειδήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία



Σε απεγκλωβισμό ατόμων μετά από τροχαίο ατύχημα και σε κατάσβεση πυρκαγιών στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου , ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 13.03 χθες η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Κοίλη στην Πάφο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Στρουμπιού με 4 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.50. Για την πυρκαγιά εργάστηκε επίσης και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου έκταση 3 εκταρίων.

Επίσης, στις 13.35 χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Βουνί στην Λεμεσό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν ο Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Κυβίδων, Πάχνας και Μονιάτη με 9 οχήματα και η ώρα 17.20 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκε και ένας εκσκαφέας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολικά περίπου 2 εκτάρια.

Εξάλλου, στις 17.39 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην οδό Ακανθου στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο μάρκας ΚIA συγκρούστηκε με διπλοκάμπινο μάρκας Nissan.

Για αντιμετώπιση του περιστατικού, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα διάσωσης. Στις 17.59 η οδηγός του πρώτου οχήματος αποπαγιδεύτηκε με την χρήση υδραυλικών εργαλείων διάσωσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική.

Στις 20.59 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην διασταύρωση των φώτων τροχαίας παρά το Μουσείο κοντά στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, δυο οχήματα μάρκας BMW και Mitsubishi Mirage συγκρούστηκαν.

Για αντιμετώπιση του περιστατικού, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα. Στις 21.18 ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε με την χρήση υδραυλικών εργαλείων διάσωσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Νοεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Νοεμβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 38 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.



κυπε