Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κατάσχεση τσιγάρων και καπνού στη Λάρνακα




Σε κατάσχεση ποσότητας τσιγάρων και καπνού για στριφτό τσιγάρο προχώρησε το Τμήμα Τελωνείου, στην Επαρχία Λάρνακας.


Σε ανακοίνωσή του, το Τελωνείο αναφέρει ότι χθες λειτουργοί του Τελωνείου Λάρνακας, σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στη βάση δικαστικού εντάλματος, ερεύνησαν κατοικία Ελληνοκυπρίου στην Επαρχία Λάρνακας και από την έρευνα εντοπίστηκε στην οικία του εν λόγω προσώπου ποσότητα 79 κουτιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα με διάφορες μάρκες και 7200 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας “OLD HOLBORN”, σε διάφορες συσκευασίες, τα οποία ο ύποπτος φαίνεται να προμηθεύτηκε από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Ελληνοκύπριος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τα τσιγάρα και ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα € 4.268 ευρώ, κατασχέθηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές.

Μετά από γραπτό αίτημα του υπόπτου, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε αίτημα για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους €6.000.

Με την πληρωμή του πιο πάνω ποσού, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα τσιγάρα και ο καπνός εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.



κυπε