Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ



Με μία συγκέντρωση 40.000 ατόμων στο Πάρκο της Ανεξαρτησίας της Φιλαδέλφειας, εκεί όπου το 1776 η πιο διάσημη καμπάνα της Αμερικής χτύπησε καλώντας τους πολίτες να ακούσουν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, έκλεισε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την προεκλογική της εκστρατεία το βράδυ της Δευτέρας η Χίλαρι Κλίντον.

Μαζί της στην σκηνή,  ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι η σύζυγός του Μισέλ και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, αλλά πέραν των πολιτικών ομιλιών, το πλήθος άκουσε τους δημοφιλείς αστέρες της Ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζον Μπον Τζόβι.
"Εμπρός να γράψουμε μαζί ιστορία", είπε η Χίλαρι Κλίντον κλείνοντας την ομιλία της κάτω από τις επευφημίες του πλήθους. Επέκρινε με δριμύτητα τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διχαστική ρητορική σε βάρος γυναικών, θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων.
"Δεν θα αφήσω κανένα να καταστρέψει την πρόοδο που σημειώσαμε", είπε, υποσχόμενη παράλληλα ότι θα είναι η πρόεδρος όλων των αμερικανικών, ανεξαρτήτως κόμματος.

Τον πρόεδρο Ομπάμα παρουσίασε η σύζυγός του Μισέλ, υπενθυμίζοντας στο πλήθος την ευθύνη που έχει να παραδοθεί η χώρα στα χέρια ενός ηγέτη που όλοι εμπιστευόμαστε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα υπενθύμισε στον κόσμο την πρόοδο που σημειώθηκε στα 8 χρόνια, με αιχμή την ανάκαμψη της οικονομίας και κάλεσε όλους να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον.

"Αύριο, η επιλογή που έχετε ότι μπείτε στο παραβάν για να ψηφίσετε, δεν μπορεί να είναι περισσότερο ξεκάθαρη και σοβαρή", είπε.

Στην ομιλία του ήταν πολύ επικριτικός στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ταυτόχρονα ότι πολλές φορές στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ένοιωσε ότι παρακολουθούσε ριάλιτι σόου, ή μία παρωδία.
"Λείπει από τον Τραμπ η βασική αντίληψη του κόσμου", συμπλήρωσε.

Η Χίλαρι Κλίντον έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα για την επόμενη μέρα των εκλογών.
"Αύριο μπορείτε να ψηφίσετε για μία Αμερική πιο ελπιδοφόρα, που θα αποδέχεται όλους και είναι μεγαλόκαρδη", είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ  που περιόδευσε σε πέντε πολιτείες κλειδιά τις οποίες πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει, ακολούθησε μια πιο σκοτεινή προσέγγιση, ασκώντας κριτική στα διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης, στο διεφθαρμένο κατεστημένο της Ουάσιγκτον και στο "στημένο σύστημα".

"Το σύστημα είναι σικέ. Τώρα είναι στα χέρια του αμερικανικού λαού να αποδώσει τη δικαιοσύνη που μας αρμόζει, με την ψήφο του στην κάλπη".

Παράλληλα συνέχισε να είναι σαρκαστικός προς τη Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως φέρνοντας καλλιτέχνες για να μαζεύει κόσμο δεν είναι πολιτικά έντιμο.
"Εγώ δεν χρειάζομαι κιθάρα και πιάνο, είμαι εδώ μόνος μου", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Χέρσεϊ της Πενσυλβάνιας,


κυπε