Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Διάλεξη Δρ. Παναγιώτη Γιαννούδη στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου


Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 18 Νοεμβρίου 2016, η διάλεξη του διακεκριμένου Έλληνα Καθηγητή, χειρούργου ορθοπεδικού  Δρ. Παναγιώτη Γιαννούδη, της Ιατρικής Σχολής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Leeds  στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου με θέμα « Τα τραύματα  και οι επιπτώσεις στη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους».

Την  διάλεξη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος, ο ΄Υπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης, παράγοντες από την κοινότητα μας στοLeeds, η σύζυγός του Καθηγητή,  κα Ράνια Γιαννούδη, Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στο Leeds  και πολλοί επώνυμοι και άλλοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας από την ομογένεια Λονδίνου.   Οι ομιλίες έγιναν στα αγγλικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την Διευθύντρια  του Ελληνικού Κέντρου κα Αγάθη Καλησπέρα. Τον Δρ. Π. Γιαννούδη εισήγαγε ο Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης FRCS, εξηγώντας ότι ο Καθηγητής ηγείται τα τμήματα “Trauma department of Leeds Teaching Hospitals”  που καλύπτουν μια περιοχή με πληθυσμό  3.5 εκ  και το συγκρότημα αυτό (hospital trusts) είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.  Ο Δρ. Γιαννούδης βοήθησε, είπε ο Δρ. Θεοδωρίδης, χάρη στην πρωτοποριακή και επαναστατική του συνεισφορά , να θέσει το Leeds  στο διεθνή χάρτη στο τομέα της ορθοπεδικής, της κατανόησης του δράματος και της θεραπευτικής του αρωγής. Ο Δρ. Γιαννούδης, μεταξύ άλλων, έχει δώσει πέραν των 350 διαλέξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εξέδωσε πέραν των 600 συγγραμμάτων και τιμήθηκε με 20 επιστημονικά βραβεία.

Ο Καθηγητής στην διάλεξή του,  με επεξηγητικές διαφάνειες,  αναφέρθηκε στην διαδικασία διάσωσης θυμάτων βίαιων συγκρούσεων/δυστυχημάτων με πολλαπλά τραύματα, στις πολύπλοκες εγχειρήσεις στις οποίες υποβάλλονται τα θύματα και πώς αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις στην ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών τους και πως το ιατρικό προσωπικό βοηθά την διαδικασία αυτή και συνδέεται με τους ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής Γιαννούδης ίδρυσε (και ηγείται) επίσης την φιλανθρωπική και μη κερδοσκοπική οργάνωση Day One για την οποία επίσης μίλησε η οποία βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την επανασύνδεσή τους με την κοινωνία μετά το δράμα τους,  να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματά τους και να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής. (Η ιστοσελίδα της οργάνωσης εδώ- www.dayone.uk.com ).

Ο Δρ. Γιαννούδης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, τιμήθηκε τον  Αύγουστο του 2015  και με το βραβείο ‘Αφανών Ηρώων’  (Unsung Hero award) όταν  τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Leeds (Leeds Teaching Hospitals NHS Trust) ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία βράβευσης των επιτευγμάτων του προσωπικού των και κάλεσαν τους πολίτες να προτείνουν τον αφανή τους ήρωα για το  βραβείο ‘Αφανών  Ηρώων’ (Unsung Hero award). 

Description: Description: Peaks 2b
(Στη φωτογραφία ο Καθηγητής με την τιμητική πλακέτα ανά χείρας).
H Ιατρική  Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds επιλέχθηκε από τις εφημερίδες The Times και The Sunday Times ως το Πανεπιστήμιο του έτους 2017 στον κατάλογο του «Οδηγού Καλών Πανεπιστημίων»).


Στιγμιότυπο από την διάλεξη  του Καθηγητή Δρ. Π. Γιαννούδη 18.11.2016

Ο Καθηγητής Γιαννούδης πλάι στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο.

Ο Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης παρουσιάζοντας τον Καθηγητή.
Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο 21.11.2016