Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και παροδικά το απόγευμα στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται και πάλι κατά διαστήματα αυξημένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα παρατηρούνται και πάλι παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.