Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός – Ώρα αποφάσεων

Παρακολουθώντας από κοντά τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Κεννεντυ  και των πλατειών και δρόμων γύρω από το Δημαρχείο ... πάντοτε το μάτι μου πέφτει πάνω στη παλιά Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και χαλά την όλη εικόνα. Αυτό το οικοδόμημα δεν συνάδει με την όλη ανάπλαση της περιοχής.
Είναι καιρός να παρθούν άμεσες αποφάσεις γιαμετακίνηση και ανακαίνιση /εξωραϊσμό του συγκεκριμένουχώρου για να συνάδει με την όληγενικότερηεικόνα της περιοχής.

Για ναμπορέσει να γίνει προγραμματισμός και σωστός σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινήσειτο ταχύτερο δυνατό η ανέγερση τηςεπόμενηςφάσηςτης ΝέαςΑστυνομικής ΔιεύθυνσηςΠάφου έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν όλα τα τμήματα εκεί.
Με  μεγάλη μου λύπηπαρατηρώ αν και η υλοποίηση της τρίτης φάσης για επέκταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφουσυνολικού κόστους 4.6 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης εργασιών ήταν ο Δεκέμβριος 2015 όπως είχεεξαγγείλει ο ίδιος οΠρόεδρος της Δημοκρατίαςστη συνάντηση που είχε με φορείς της Επαρχίας Πάφου στις 8 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου,φαίνεται ότι το έργο αυτό δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και για άλλη μια φορά η Πάφος ως φτωχόςσυγγενείςδεν αντιμετωπίζεται αξιοκρατικά. Για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις…
Πρέπει επιτέλους να στείλουμε δυνατά μηνύματα προς τα κέντρα λήξεων αποφάσεων και καλώόλους τους φορείς της Πάφουσε ένα αγώνα δρόμου για υλοποιήσει του έργου αυτού…. Η ΑστυνομικήΔιεύθυνσηΠάφου χρειάζεται να στεγαστεί σε συγχρονισμένα κτίρια για να καλύψει τις ανάγκες της αλλά και η Πάφος χρειάζεταιτον συγκεκριμένο χώρο για να τον εκμεταλλευτεί ανάλογα ….

Εύρος Λοιζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

ΔΗΚΟ