Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα η ποινή στον Γιώργο Ξιούρουππα για ανθρωποκτονία



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αναμένεται να επιβάλει τη Δευτέρα ποινή στον Γιώργο Ξιούρουππα, 40 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος παραδέχθηκε το αδίκημα της ηθελημένης ανθρωποκτονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 ετών από τη Λάρνακα που έγινε στις 25 Απριλίου 2016.

 
Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την 1η κατηγορία εναντίον του Ξιούρουππα από διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, σε ηθελημένη ανθρωποκτονία.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου απήγγειλε στον Ξιούρουππα την κατηγορία ότι στις 25/4/16 επέφερε ηθελημένα και με παράνομη πράξη, χρησιμοποιώντας πιστόλι τύπου USP, το θάνατο του Παναγιώτη Χριστοδούλου. Ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε την κατηγορία και η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.
 
Συνολικά ο Γιώργος Ξιούρουππας παραδέχθηκε εννέα κατηγορίες για αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.
  
Ο Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε ανάγνωση των γεγονότων της υπόθεσης ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Ξιούρουππα κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου γραπτή αγόρευση για μετριασμό ποινής του πελάτη του και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος μεταμέλησε για την πράξη του, την οποία παραδέχθηκε αμέσως στην Αστυνομία αφού συνειδητοποίησε πλήρως το παράνομο της ενέργειας στην οποία προέβη.
  
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία μόνο των δύο αδελφών και της κόρης του θύματος, των δημοσιογράφων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ αρκετοί φίλοι και συγγενείς του Παναγιώτη Χριστοδούλου κρατήθηκαν από την Αστυνομία έξω από την αίθουσα προς αποφυγή οποιονδήποτε επεισοδίων.



κυπε