Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Μετέφερε παράνομα δύο αεροβόλα όπλα και του πέρασαν χειροπέδες



Άνδρας από το Αυγόρου, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δύο μη πυροβόλα όπλα και μεταλλικά σφαιρίδια, τέθηκε υπό κράτηση.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 11.30 χθες βράδυ, μετά από σχετική πληροφορία ο αστυνομικός φρουρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εντόπισε στην κατοχή 58χρονου από το Αυγόρου, ασθενή στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ένα αεροβόλο πιστόλι που ήταν έμφορτο με σφαιρίδια το οποίο και παρέλαβε.
 
Ο αστυνομικός συνέλαβε τον 58χρονο για αυτόφωρο αδίκημα.
 
Στη σκηνή μετέβηκαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου όπου ύστερα από έρευνα που διενήργησαν, εντόπισαν κρεμασμένη στη ζώνη του παντελονιού του 58χρονου μια ρούχινη θήκη πιστολιού ενώ μέσα σε δερμάτινο τσαντάκι που είχε στην κατοχή του υπήρχε αριθμός μεταλλικών σφαιριδίων.
 
Από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε στο  κάθισμα του συνοδηγού ακόμα ένα αεροβόλο πιστόλι, ενώ μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκίνητου εντοπίστηκε ένας φορητός φάρος χρώματος μπλε.
 
Όλα τα τεκμήρια παραλήφθηκαν και κατασχέθηκαν για συνέχιση των εξετάσεων ενώ από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος έχει άδεια κατοχής και για τα δύο αεροβόλα όπλα αλλά μόνο για συγκεκριμένο δρομολόγιο.
 
Σε θεληματική του κατάθεση ο 58χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι μετέφερε τα δύο αεροβόλα όπλα με σκοπό να μεταβεί την επομένη μέρα στο σκοπευτήριο.
 
Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στα αστυνομικά κρατητήρια της Αγίας Νάπας.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.


κυπε