Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οκτώ μέρες υπό κράτηση για διαρρήξεις και κλοπές


Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 51χρονου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση διαρρήξεων και κλοπών τεσσάρων κατοικιών,κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας.


Εναντίον του 51χρονου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν τα ακόλουθα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, δύο διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές,διάρρηξης καταστήματος και κλοπή τα οποία διεπράχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 01/10/2016 με 6/11/2016 στην Γεροσκήπου, Πάφο και Κάτω Πάφο.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Λοϊζος Γεωργιάδης υπάρχει εύλογη υποψία που βασίζεται σε μαρτυρία, ότι ο ύποπτος ενέχεται στα  πιο πάνω υπό διερεύνηση αδικήματα και για αυτό την 6/11/2016 και ώρες 14:25 και 23:40 αντίστοιχα συνελήφθη δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκε υπό κράτηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη  καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου την 1.10.16, από οικοκυρά ότι μεταξύ των ωρών 04:00 με 05:30 της ίδιας μέρας διαρρήχθη η οικία της και κλάπηκαν από συρτάρι γραφείο στο σαλόνι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500,100,50 και 20 ευρώ ,μια συλλογή από ασημένια και χρυσά κοσμήματα του Μακαρίου αξίας 2.000 ευρώ, μία VIZA  Card η οποία ακυρώθηκε από την παραπονούμενη ,ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung χρώματος άσπρου αξίας 100 ευρώ όλα συνολικής αξίας 12.100 ευρώ.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία διαφάνηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο κατόπιν παραβίασης της πλαϊνής πόρτας της κουζίνας η οποία ήταν κλειστή και ανασφάλιστη.

Η δεύτερη διάρρηξη καταγγέλθηκε στις 20.10.16 από 48χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου από την Πάφο, που βρίσκεται στην λεωφόρο Τάφοι των Βασιλείων, ότι όταν η υπάλληλος του εστιατορίου μετέβη την ίδια μέρα για να ανοίξει το εστιατόριο, βρήκε την πισινή πόρτα του εστιατορίου ανοικτή και παραβιασμένη καθώς και έναν άγνωστο της άνδρα να βρίσκεται εντός του εστιατορίου.




Μόλις ο άγνωστος άνδρας την αντιλήφθηκε τράπηκε σε φυγή αφήνοντας στο έδαφος ένα σακούλι το οποίο περιείχε κέρματα συνολικής αξίας 300 ευρώ τα οποία κλάπηκαν από το πιο πάνω εστιαόριο.Σύμφωνα με τις εξετάσεις που ακολούθησαν οι δράστες φέρεται να παραβίασαν την πισινή αλουμινένια πόρτα με αιχμηρό αντικείμενο και πέτυχαν είσοδο και έξοδο. 

Η τρίτη διάρρηξη καταγγέλθηκε στις 27.10.2016 στο ΤΑΕ Πάφου από την Βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου, ότι μεταξύ των ωρών 16:00 με 22:30 διαρρήχθηκε η κατοικία όπου διαμένει μαζί με τον σύζυγο της στη Γεροσκήπου και κλάπηκαν απ’ αυτήν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής μάρκας Dell  χρώματος ροζ, ένα γυναικείο ρολόι , τέσσερα γυναικεία βραχιόλια ένα τablet  μάρκας Samsung και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.280 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο 51χρονος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων λέγοντας “εντάξει τα έκλεψα”, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγιναν εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, χαρτονομίσματα Βουλγαρίας, Δανίας, Ρουμανίας,ένα βραχιόλι λευκόχρυσο,μία αλυσίδα χρώματος μαύρου και ασημί, μια χρυσή βέρα, ένα χρυσό μονόπετρο δαχτυλίδι, ένα ζεύγος σκουλαρίκια ασημένιου χρώματος, μια χρυσή καδένα , ένα ζεύγος σκουλαρίκια χρώματος χρυσού καθώς και ένα μενταγιόν σε σχήμα δελφίνι και μια ρούχινη θήκη κοσμημάτων χρώματος χρυσού. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου ανακρινόμενος ο 51χρονος παραδέχθηκε  την διάπραξη και τέταρτης διάρρηξης.

Ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως για την υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για νεαρή ηλικίας 17 ετών που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της διάρρηξης κατοικίας και κλοπής στην Γεροσκήπου, ενώ η ανάκριση του 51χρονου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις, όπως είπε.

Στο μεταξύ οι  εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο .

Μέχρι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 10 καταθέσεις και για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμα 30 καταθέσεις μερικές από τις οποίες με την βοήθεια διερμηνέα που καθιστά την διαδικασία πιο χρονοβόρα.

Θα ληφθούν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου ,καθώς επίσης και από τους περίοικους στις σκηνές των διαρρήξεων και κλοπών και του χώρου διαμονής του.

Οι εξετάσεις αναμένεται να επεκταθούν και στα υποστατικά που ασχολούνται με την αγοραπωλησία πολύτιμων αντικειμένων όπου η Αστυνομία εκτιμά ότι ο ύποπτος πώλησε μέρος των κλοπιμαίων και αναμένεται να γίνουν τουλάχιστο δύο έρευνες.

Προγραμματίζεται επίσης να γίνει μια αναγνωριστική παράταξη προσώπων με συμμετοχή του υπόπτου σχετικά με την υπόθεση της διάρρηξης καταστήματος και κλοπής. 

Η Αστυνομία αναζητά επίσης μεγάλο μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί .



κυπε