Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πτώση της θερμοκρασία και δυνατοί άνεμοι στην Κύπρο



Ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά στα δυτικά και τα ορεινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Το Σάββατο αναμένεται παροδική συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.