Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πολύωρα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο



Πέντε συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Σταδίου στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατά της έλευσης του Μπαράκ Ομπάμα και συνεχίστηκαν αργότερα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.


Αρχικά επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων, στην οποία ακολουθούσαν στο τέλος και ομάδες αντιεξουσιαστών, προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό που είχε στήσει η αστυνομία επί της οδού Σταδίου λίγο πριν το Σύνταγμα για να ολοκληρώσουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ από πλευράς αντιεξουσιαστών εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στο σημείο κοντά στην παλιά Βουλή, εντοπίστηκαν αρκετοί σάκοι με αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ.

Αφού ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και κυρίως στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο όπου έλαβαν χώρα πολύωρα επεισόδια που συνοδεύτηκαν από ρίψη χημικών από πλευράς της αστυνομίας και εκτόξευση βομβών μολότοφ από πλευράς των νεαρών. Βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν και κατά του αστυνομικού τμήματος των Εξαρχείων, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάηκαν κάδοι απορριμμάτων ενώ κλειστοί παρέμεναν και μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και το τμήμα της λεωφόρου Πατησίων που περνά από εκεί. Σταδιακά η πλειοψηφία των νεαρών αποχώρησε και άρχισε να αποκαθίσταται η κυκλοφορία. Εντούτοις, μερικές δεκάδες παρέμειναν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο.



κυπε