Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΑΜ και Μέτωπο Νεολαίας πραγματοποίησαν εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτουςΕκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) και το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ.

Μέλη του ΕΛΑΜ και του Μετώπου Νεολαίας από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, περνώντας μπροστά και από το κτίριο της Βουλής όπου σταμάτησαν και φώναξαν συνθήματα.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η πορεία έφτασε γύρω στο μεσημέρι και αφού πρώτα αποχώρησαν από το χώρο μαθητές μέλη της ΕΦΕΝ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν χωριστή πορεία. Τα μέλη του ΕΛΑΜ, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου και ο Βουλευτής Λίνος Παπαγιάννης, παρατάχθηκαν οργανωμένα μπροστά από το κιγκλίδωμα το οποίο είχε στήσει στο σημείο η Αστυνομία και φώναξαν συνθήματα κατά της ανακήρυξης του ψευδοκράτους αλλά και της προωθούμενης ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό.

Σε μήνυμα που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρεται ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχαν την τόλμη και τη βούληση να προασπίσουν τα νόμιμα δίκαια της Κύπρου και του λαού της και πως το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτική διαφορά.

Αναφέρεται επίσης ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΕΛΑΜ μιλούν για μια λύση ομοσπονδίας τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ομοσπονδία στον κόσμο με χαρακτήρα εθνικού και θρησκευτικού διαχωρισμού και η οποία να έχει λειτουργήσει, αλλά και πως μοναδική βιώσιμη και λειτουργική λύση στην παρούσα φάση είναι το ενιαίο κράτος.

«Για μας, δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι η επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, η αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, η αποχώρηση όλων των εποίκων και η επιστροφή κάθε σπιθαμής γης σε ελληνικά χέρια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ που διάβασε το μήνυμα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την όποια ομοσπονδιακή λύση «ταφόπλακα για τον Ελληνισμό της Κύπρου».

Εκπρόσωπος εξάλλου του Μετώπου Νεολαίας, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωθέντες, είπε ότι μπορεί στα χαρτιά καμία χώρα στον κόσμο, πλην της Τουρκίας, να μην αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, η ουσία όμως «είναι ότι τα πραγματικά γεγονότα άλλα δείχνουν καθώς η παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί στο Νταβός, στον ΟΗΕ, στο Μοντ Πελεράν και πολλά άλλα διεθνή φόρα υπό την ιδιότητα του `προέδρου` ενός `κράτους` καθιστούν τους χειρισμούς ολόκληρου του πολιτικού συστήματος διαχρονικά, προδοτικούς».

Για να προσθέσει πως «όλο το πολιτικό σύστημα είναι ένοχο για την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους» ενώ καταλήγοντας είπε ότι το ΕΛΑΜ και τα μέλη του θα υπερασπιστούν «μέχρι τέλος την πατρίδα, τη σημαία και το αίμα που χύθηκε για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου είπε ότι το μήνυμα που τόσο το Μέτωπο Νεολαίας όσο και το ΕΛΑΜ θέλει να στείλει «προς τους πολιτικούς που σήμερα μας κυβερνούν» είναι ότι δεν θα επιτρέψουν ξεπούλημα της πατρίδας.

Η παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο καθ` όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εμφανής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ειρηνικά.


kype