Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Λεωφόρος Χριστουγέννων η Μακαρίου στη ΛευκωσίαΗ Λεωφόρος Μακαρίου μετονομάζεται σε Λεωφόρο Χριστουγέννων από τις 11 μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου και δημιουργεί κλίμα γιορτινό και χαρούμενο για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να απολαύσουν ένα μαγικό περιβάλλον γεμάτο χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.


Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι τα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννων προγραμματίζονται να γίνουν στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ενώ από τις 6 μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2016 θα απαγόρευεται η διέλευση αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα ξύλινα σπιτάκια επανατοποθετούνται στη Λεωφόρο Μακαρίου, φιλοξενώντας και πάλι ποικίλες δραστηριότητες και χριστουγεννιάτικα προϊόντα και τη Λεωφόρο Χριστουγέννων πλαισιώνει και διανθίζει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με μουσική και χορό.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η διοργάνωση στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτότυπου πυρήνα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης που όχι μόνο θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια ιδιαίτερη μορφή ψυχαγωγίας αλλά θα συμβάλει και στην τόνωση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι “έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου προς αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων και έχει ληφθεί υπόψη τόσο η ανάγκη διέλευσης στον χώρο οχημάτων ασφαλείας (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα) όσο και το θέμα της στάθμευσης, τροφοδοσίας και παράδοσης εμπορευμάτων στα επηρεαζόμενα καταστήματα και γραφεία, προς αποφυγή προβλημάτων”.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy, στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook (Lefkosiazo) και θα κυκλοφορήσει επίσης και σε έντυπη μορφή.

Τη διοργάνωση και λειτουργία της Λεωφόρου Χριστουγέννων ανέλαβε το δίκτυο εθελοντών “Λευκωσιάζω”, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας.κυπε