Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ανήλικος οδηγούσε όχημα και δεύτερος είχε στην κατοχή του κυνηγετικόΑνήλικος, ηλικίας 12 ετών οδηγούσε όχημα, ακολουθώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του σε δρόμο στην Αγία Νάπα, ενώ 13χρονος είχε στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο και κυνηγούσε μαζί με τον πατέρα του σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στη μια το μεσημέρι σήμερα, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο στην Αγία Νάπα, ένα σαλούν αυτοκίνητο και ένα όχημα, τύπου Buggy, που το ακολουθούσε.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που διενήργησαν, το πρώτο όχημα οδηγείτο από 49χρονο, έχοντας ως συνοδηγό την 33χρονη σύζυγό του. Το δεύτερο όχημα όμως, οδηγείτο από τον γιο, του εν λόγω ζεύγους, ηλικίας μόλις 12 ετών.

Τα πιο πάνω πρόσωπα καθώς και το όχημα τύπου buggy, οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ο 49χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς, για να παρουσιαστεί αύριο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Εξάλλου, λίγες ώρες προηγουμένως, στις 8 το πρωί, μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ενώ βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, είδαν νεαρό πρόσωπο, να έχει στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και μετά από σχετική έρευνα, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 13χρονο, κάτοικο Λευκωσίας, ο οποίος στην κατοχή του πέραν του κυνηγετικού όπλου, είχε και 27 πλήρη φυσίγγια. Σε απόσταση 100 μέτρων περίπου, βρισκόταν ο πατέρας του 13χρονου, ο οποίος είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του όπλου.

Πατέρας και γιος, οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ο πατέρας κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί αργότερα. Τόσο το κυνηγετικό όπλο, όσο και τα 27 φυσίγγια, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.κυπε