Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Συμπλήρωση 3 εκατομμυρίων επιβατών που ταξίδεψαν από και προς το αεροδρόμιο Πάφου


Εκδήλωση διοργάνωσε την Τετάρτη στην Πάφο η Hermes Airports με αφορμή τη συμπλήρωση 3 εκατομμυρίων επιβατών που ταξίδεψαν από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου.

Επιβάτης νούμερο 3.000.000 ήταν η κ. Natalia Albinowska, από την Πολωνία, η οποία ταξίδευε προς το Berlin Tegel με την πτήση EJU5792. Tην κ. Albinowska υποδέχθηκε εκ μέρους της Hermes Airports η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντριας της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου η οποία της παρέδωσε ένα εισιτήριο για προορισμό της προτίμησής της από τα κυπριακά αεροδρόμια, καθώς και εκπτωτικά κουπόνια για τα καταστήματα και τα καφεστιατόρια των αεροδρομίων.
Σε χαιρετισμό της η κ. Καλογήρου, ανέφερε πως ο αριθμός των τριών εκατ. επιβατών για τη φετινή χρονιά αποτελεί ένα ρεκόρ που πρώτη φορά καταγράφεται από την πρώτη μέρα που λειτούργησε αεροδρόμιο στην Πάφο, το 1983, μέχρι σήμερα.
Όπως σημείωσε, αυτά τα 3 εκατομμύρια επιβάτες είναι κάτι παραπάνω από μια απλή στατιστική. Είναι η απτή απόδειξη μιας σταθερά ανοδικής πορείας που το αεροδρόμιο Πάφου καταγράφει με υποδειγματικό τρόπο, την τελευταία δεκαετία, ανέφερε.
Ως Hermes Airports, συνέχισε, “πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στις προοπτικές του διεθνούς αερολιμένα Πάφου και κατ’ επέκταση της ευρύτερης περιοχής στις δυτικές ακτές της Κύπρου, είδαμε ενωρίς τις πολλές προοπτικές, που με τη σωστή αξιοποίηση,θα μπορούσαν να συμβάλουν ουσιαστικά, και όχι απλώς συμπληρωματικά, στην ανάδειξη της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού”.
Για αυτό, συνέχισε, και μετά την ανάληψη της διαχείρισής των αερολιμένων της Κύπρου, το 2006, επένδύσαν 127 εκατομμύρια ευρώ,αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων υποδομών και νέου κτηρίου επιβατών,εδώ,στο αεροδρόμιο Πάφου.
Ενδεικτικά ανέφερε πως το 2008 παρέδωσαν, εντός του συμφωνημένου χρόνου και προϋπολογισμού, τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που μας περιβάλλουν και πλέον, έντεκα χρόνια μετά, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου έχει αυξηθεί από το 1,7 εκατομμύριο στο τέλος του 2008, στα 3 εκατομμύρια σήμερα.
Είναι μια αύξηση συμπλήρωσε η κ. Καλογήρου, που επιδιώξαμε με συνέπεια και στοχευμένες δράσεις, ξεπερνώντας τους σκοπέλους που προέκυπταν κατά καιρούς, με την αναστολή λειτουργίας αερογραμμών, που είχαν σημαντικά και δημοφιλή δρομολόγια στο αεροδρόμιο Πάφου.
Πολύ περισσότερο συνέχισε, είναι μία ποιοτική αύξηση της επιβατικής κίνησης, αφού σε μεγάλο βαθμό προκύπτει από την ενίσχυση της κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες, στη διάρκεια των οποίων η τουριστική ροή ήταν περιορισμένη τα προηγούμενα χρόνια.
“Καταγράφοντας πλέον διπλάσιο αριθμό επιβατών τους κατεξοχήν χειμερινούς μήνες, Δεκέμβριο- Ιανουάριο -Φεβρουάριο, που μάλιστα φέτος για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους 100.000 ανά μήνα στην Πάφο”, θεωρούμε είπε, “πως έχουμε συμβάλει καθοριστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε όλη πλέον τη διάρκεια του χρόνου, καθιστώντας την πόλη και την επαρχία Πάφου ολόχρονο προορισμό”.
Έχοντας ήδη ανακοινώσει την αύξηση των δρομολογίων την τρέχουσα χειμερινή περίοδο από το αεροδρόμιο Πάφου, με την προσθήκη μεταξύ άλλων νέων προορισμών προς Βηρυτό, Κατοβίτσε και Μάλτα και την επανέναρξη του δημοφιλούς δρομολογίου προς την Αθήνα, αλλά και με δεδομένη την προσθήκη οκτώ εβδομαδιαίων πτήσεων ή 100.000 θέσεων προς τα γερμανικά αεροδρόμια από την ερχόμενη θερινή περίοδο, Απριλίου – Νοεμβρίου 2020, προσβλέπουμε είπε η κ. Καλογήρου σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου Πάφου.
Όπως ανακοινώθηκε πως ως το τέλος του 2019, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 11 εκατομμύρια επιβάτες συνολικά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δήμαρχοι Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ξενοδόχοι και διάφοροι άλλοι φορείς.



κυπε