Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Χιόνια αναμένονται απόψε στο Τρόοδος

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή, αργά απόψε και αύριο.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, κατά διαστήµατα, ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στις υπήνεµες περιοχές, του εσωτερικού και των ορεινών, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Αργότερα αναµένονται περισσότερα και πιο έντονα φαινόµενα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Την Παρασκευή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή αναµένεται άνοδος της θερµοκρασίας, ενώ το Σάββατο µικρή πτώση, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
ΚΥΠΕ