Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Παγετός απόψε στα ορεινά της Κύπρου



Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Πέμπτη αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό.


Το απόγευμα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Αύριο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα, στα βόρεια ή και σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, ενώ την Τετάρτη δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση.

https://www.sigmalive.com/news/local/601048/pagonei-apopse-i-kypros-kai-vroxes-sto-menou-tou-kairou