Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Συννεφιά και βροχές σήμερα στην Κύπρο

Aσθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές, σύντοµα όµως τα φαινόµενα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα  είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα παραµείνει µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και το απόγευµα αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Παρασκευή, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Το Σάββατο αναµένεται άνοδος, ενώ για την Κυριακή δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.