Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε πότε ο δήμαρχος Πάφου οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης



Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να προσαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την ποινική υπόθεση που κατέθεσε σε βάρος του ο τέως νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.


Ο κ. Φαίδωνος θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 30 τρέχοντος στις 08:30 το πρωί για ψευδείς πληροφορίες στην Αστυνομία βάσει του άρθρου 114 του ποινικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή 2000 ευρώ πρόστιμο ή και τις δύο ποινές μαζί, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε έντιμος και νομιμόφρων πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας για προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας που “κάποιοι ηθελημένα και χωρίς κανένα πραγματικό ή νομικό γεγονός αποπειράθηκαν να προσβάλουν”, όπως είπε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ενώ γνώριζε ότι διαπράχθηκαν αδικήματα σχετικά με διασπάθιση δημόσιου χρήματος σχετικά με τη διαχείριση της μονάδας χώρου υγειονομικής ταφής απορριμάτων Πάφου μεταξύ 2008 και 2015, την 1η Μαρτίου 2016 εξέδωσε γραπτή κατάθεση σε αστυνομικό, με την οποία του ανέφερε ότι ο παραπονούμενος, μαζί με τους Σάββα Βέργα και Δημήτρη Πατσαλίδη, είχαν συστήσει συμμορία, συνεργαζόμενοι με υπαλλήλους της εταιρείας Helector με σκοπό τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και την κάρπωσή του από τους ίδιους, γνωρίζοντας και πιστεύοντας ότι αυτά που ανέφερε για εμπλοκή του παραπονούμενου ήταν ψευδή.

Εξάλλου με χθεσινή γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Πάφου σχολίασε την κατάθεση από τον κ. Δημητριάδη ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης σε βάρος του σε σχέση με την υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθούντας λέγοντας πως “ούτε οι ιδιωτικές ποινικές, ούτε οι αγωγές λιβέλου, ούτε οι απειλές, ούτε οι εκφοβισμοί δεν τον εμπόδισαν ή θα τον εμποδίσουν από το να λέει αυτά που πίστευε και πιστεύει πως είναι η αλήθεια”.


κυπε