Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στο κακουργιοδικείο η υπόθεση της πρώην ΣΠΕ Αγίας ΦύλαςΕνώπιον του Κακουργιοδικείου οδηγούνται εκ νέου οι οκτώ κατηγορούμενοι για την τρίτη υπόθεση σύναψης δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

 
Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί η κατηγορούσα αρχή ως προς το κατά πόσον η υπόθεση θα συνεχιστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου ή θα οδηγηθεί για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο, ενώ ήδη έχει ξεκαθαριστεί πως οι άλλες δυο υποθέσεις θα δικαστούν ξεχωριστά.
 
Κατηγορούμενοι στην 3η υπόθεση, είναι ένας 60χρονος επιχειρηματίας, πέντε μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ, ο πρώην Γραμματέας και ο διευθυντής χορήγησης δανείων.
 
Η υπόθεση αφορά εννέα συνολικά δάνεια που έγιναν για λογαριασμό του 60χρονου επιχειρηματία, την περίοδο 2003-2006, και τα οποία φαίνεται ότι εγκρίθηκαν, παρά το ότι δεν είχε διασφαλιστεί η δυνατότητα εξόφλησής τους.  Συνολικά τα δάνεια που εξασφαλίστηκαν ήταν για το ποσό των 4.575.000 ευρώ, ενώ το χρέος με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασε τα 8.854.000 περίπου.
 
Οι κατηγορίες με τις οποίες οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή, τήρηση ψευδών λογαριασμών, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ενεργό δωροδοκία και δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.κυπε