Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια



Η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη δυο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς την άδεια του λειτουργού μετανάστευσης.


Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, τα πρόσωπα αυτά , ηλικίας 24 και 21 ετών, μετέβησαν χθες (σε διαφορετικές ώρες) το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με σκοπό να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, διαπιστώθηκε, ότι το πρόσωπο που απεικονιζόταν στη φωτογραφία του διαβατηρίου δεν ήταν το δικό του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του αεροδρομίου.

Ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε, ότι το διαβατήριο δεν ήταν δικό του, καθώς επίσης, ότι αφίχθηκε στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων, όπου στη συνέχεια εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το διαβατήριο είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση.

Επίσης, σε διαβατηριακό έλεγχο που έγινε στο δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 21 ετών, το οποίο θα ταξίδευε στον ίδιο προορισμό με τον 24χρονο, διαπιστώθηκε, ότι η σελίδα με τα στοιχεία του κατόχου, ήταν διαφορετική από το πρωτότυπο διαβατήριο.
Ο 21χρονος ανακρινόμενος παραδέχθηκε, ότι το διαβατήριο δεν ήταν δικό του, καθώς επίσης, ότι αφίχθηκε στην Κύπρο μέσω κατεχομένων, και στη συνέχεια εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι και αυτό το διαβατήριο είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Ο 21χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.



κυπε