Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τέσσερις Σέρβοι στο δικαστήριο Πάφου για υπόθεση πλαστών εγγράφων


Eνώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου σήμερα οι τέσσερις Σέρβοι για την υπόθεση των πλαστών εγγράφων  από τις Κεντρικές φυλακές όπου κρατούνται. 


Τα τέσσερα πρόσωπα, δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 30 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών, παραδέχτηκαν ότι είναι πλαστές οι κάρτες οδήγησης και οι ταυτότητες τους.

Οι  τρεις εκ των τεσσάρων υποστήριξαν ότι τα έγγραφα κατασκεύασε ομοεθνής τους, ο οποίος δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά στο εξωτερικό.

Ο ένας ωστόσο εκ των τεσσάρων Σέρβων, ο 32χρονος, παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015 άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων και είπε ότι έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και κάποια έγγραφα που εντόπισε η Αστυνομία έχουν σταλεί στην Interpol προκειμένου να εξεταστούν κατά πόσο χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες χώρες. 

Η Αστυνομία έχει λάβει πρόσφατα τις επιστημονικές εξετάσεις από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από διάφορα άλλα τεκμήρια που παραλήφθηκαν  τα οποία αξιολογούνται  σε συνεργασία μαζί με την Interpol ενώ επιπρόσθετα εξετάζεται ο τρόπος και ο τόπος κατασκευής των πλαστών καρτών.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το κύκλωμα φαίνεται να ενεργούσε ως οργανωμένη ομάδα που κατασκεύαζε πλαστές άδειες οδηγού και δελτία ταυτότητας.

Οι τέσσερις Σέρβοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ, για πλαστογραφία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Στη σημερινή διαδικασία  αναμένεται να κατατεθεί ενώπιον του δικαστηρίου και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας.



κυπε