Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ξέσπασε πυρκαγιά σε καφετέρια του ΤΕΠΑΚ



Πυρκαγιά σε καφετέρια του ΤΕΠΑΚ ξέσπασε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ώρα 02.30 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά στη καφετέρια του ΤΕΠΑΚ, στην οδό Αθηνών, στη Λεμεσό.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν 3 Πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου».

Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.44, ξέσπασε σε τέντα και πλαστικές καρέκλες και επηρεάστηκαν και οι δοκοί της μεταλλικής κατασκευής που χρησιμοποιείται σαν καφετέρια.

Πιθανότατα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κακόβουλη πράξη.

Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.

Στο μεταξύ, η ώρα 15.51 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά ξηρών χόρτων, άγριας βλάστησης δέντρων και πεύκων σε περιοχή του χωριού Άγιος Θεράπων της επαρχίας Λεμεσού.

Στην περιοχή εργάστηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Σταθμούς Μονιάτη, Πάχνας, Κυβίδων και των πυροσβεστικών Σταθμών Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου», Άγιού Νικολάου και Μονοβόλικου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εργάστηκαν επίσης 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασώ, ένα όχημα από το Ταμείο Θήρας και άλλες 2 κινητές πυροσβεστικές μονάδες εθελοντικών ομάδων γειτονικών χωριών.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τα 2 αεροσκάφοι του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου 12 εκτάρια.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Σεπτεμβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.



κυπε