Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κατέληξαν έξι μέρες στο κελί για επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διατάγματα κράτησης έξι ημερών εναντίον πέντε ατόμων, ηλικίας 33,30, 22,28 και 46 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ... συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης, απειλής και παράνομης εισόδου, τα οποία διαπράχθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λάρνακα.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας, συγκεκριμένα άτομα, γνωστά στην Αστυνομία, είχαν σκοπό να προβούν σε παράνομες ενέργειες με σκοπό να επιλύσουν προσωπικές διαφορές που προέκυψαν μεταξύ τους.
 
Γύρω στις έξι το πρωί υπάλληλος νυχτερινού κέντρου στη Λάρνακα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι ο 33χρονος μαζί με άλλα άτομα πήγαν στο κέντρο και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του και σε δύο υπαλλήλους.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο νυχτερινό κέντρο όπου εντόπισαν τραυματισμένους τον ιδιοκτήτη του, που έφερε αιμάτωμα στο δεξί μάτι, ένα υπάλληλο που επίσης δέχθηκε επίθεση και δύο σερβιτόρες.
 
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου, ο μεν ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου έφερε οίδημα ρινός, εκδορά έσσω επιφάνειας αριστερού πήχη και ορατό μώλωπα στο μέτωπο. Ο υπάλληλος έφερε κάταγμα ρινικού οστού, εκδορές και παραμόρφωση ρινός, οίδημα και μώλωπα του δεξιού κόγχου και εκδορές ραχιαίας επιφάνειας παλαμών και έγινε εισαγωγή του στο ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου.
 
Ο δεύτερος υπάλληλος  εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε οποιοδήποτε τραύμα απολύθηκε.
 
 
Οι άνδρες του ΤΑΕ παρέλαβαν από το νυχτερινό κέντρο διάφορα τεκμήρια καθώς και το κλειστό σύστημα κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει εγκατεστημένο,  για επιθεώρηση.
 
Σε γραπτή του κατάθεση ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου ανέφερε ότι η επίθεση έγινε επειδή ο 33χρονος πιστεύει ότι ο ίδιος υποκινεί πρώην φίλους του εναντίον. Σύμφωνα με την κατάθεση του λίγο πριν τις έξι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου, ενώ βρισκόταν στο κέντρο που ήταν κλειστό με άλλους υπαλλήλους άκουσαν κτυπήματα στην πόρτα της εισόδου και πηγαίνοντας προς τον προθάλαμο για να δουν τι γινόταν οι τέσσερις ύποπτοι τους επιτέθηκαν απρόκλητα κτυπώντας τον με τα χέρια τους και γρονθοκοπώντας τον ίδιο και ένα άλλο άτομο.
 
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία ενώ ο 33χρονος κτυπούσε τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου τον απειλούσε για τη ζωή του και της οικογένειας του, ενώ σε κάποια στιγμή εισήλθε στο κέντρο ο 5ος ύποπτος.
 
Την ίδια ημέρα εκδόθηκαν εναντίον των υπόπτων εντάλματα σύλληψης ενώ από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του νυχτερινού κέντρου διαπιστώθηκε ότι λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα οι πέντε ύποπτοι μαζί με άλλα 5 άτομα, μεταβαίνουν στο υποστατικό που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, με τρία αυτοκίνητα.
 
Φαίνεται επίσης ότι ο 33χρονος κλώτσησε την κύρια είσοδο του υποστατικού και όταν άνοιξε ο ιδιοκτήτης του κέντρου, οι άλλοι τρεις ύποπτοι μπαίνουν στο προθάλαμο και απρόκλητα άρχισαν να κτυπούν τον ίδιο και ένα άλλο άτομο, ενώ αρπάζοντας τον αλλοδαπό υπάλληλο από το λαιμό, τον ακινητοποίησαν.
 
Όπως κατέδειξε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε κάποια στιγμή εισήλθε στο προθάλαμο του κέντρου και ο 5ος ύποπτος και στη συνέχεια εγκατέλειψαν όλοι μαζί τη σκηνή.

Χθες το πρωί ο 28χρονος συνελήφθη στη Λάρνακα και ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι μετέβη στο υποστατικό με άλλα τρία άτομα, αλλά αρνήθηκε την διάπραξη των αδικημάτων λέγοντας ότι δεν μετείχε στον καυγά.  
 
Χθες το απόγευμα συνελήφθη στα Λιβάδια ο 46χρονος ο οποίος ανακρινόμενος προφορικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι καταρρίπτονται από τα πλάνα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.
 
Οι τρεις πρώτοι ύποπτοι προσήλθαν χθες με τους δικηγόρους στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και συνελήφθησαν δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν εναντίον τους, ενώ ανακρινόμενοι προφορικά αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ανακριτών.
 
Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον των πέντε υπόπτων διατάγματα κράτησης τους για έξι ημέρες.



κυπε