Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Πάφου



Η ποινική δίωξη εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος διακόπτεται και ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, διέταξε σήμερα η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Εύη Χατζήπαπα.


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα στις 09:00 το πρωί οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αντίδικων πλευρών, ο δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας εκ μέρους του Ανδρέα Δημητριάδη και η δικηγόρος Αρίστη Κορακίδου Μακρίδου, που εκπροσωπεί τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Η κ. Κορακίδου αναφέρθηκε στην επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του Δημάρχου Πάφου.

Κατόπιν τούτου και της παρουσίασης της επιστολής ενώπιον του Δικαστηρίου, η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου διέταξε τη διακοπή της ποινικής δίωξης του Δημάρχου και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

Ο κ. Φαίδωνος θα έπρεπε σήμερα να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου για ψευδείς πληροφορίες στην Αστυνομία βάσει του άρθρου 114 του ποινικού κώδικα, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του από τον παραπονούμενο Ανδρέα Δημητριάδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ενώ γνώριζε ότι διαπράχθηκαν αδικήματα σχετικά με διασπάθιση δημόσιου χρήματος αναφορικά με τη διαχείριση της μονάδας χώρου υγειονομικής ταφής απορριμάτων Πάφου μεταξύ 2008 και 2015, την 1η Μαρτίου 2016 έδωσε γραπτή κατάθεση σε αστυνομικό, στην οποία υποστήριζε ότι ο παραπονούμενος, μαζί με τους Σάββα Βέργα και Δημήτρη Πατσαλίδη, είχαν συστήσει συμμορία, συνεργαζόμενοι με υπαλλήλους της εταιρείας Helector με σκοπό τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και την κάρπωσή του από τους ίδιους, γνωρίζοντας και πιστεύοντας ότι αυτά που ανέφερε για εμπλοκή του παραπονούμενου ήταν ψευδή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή που απέστειλε στον Σάββα Ζαννούπα αναφέρει πως το αδίκημα κατά παράβαση του Άρθρου 114 του Ποινικού Κώδικα Κεφ 154, εμπίπτει στη σφαίρα των δικαιωμάτων του κοινού και του δημοσίου γενικότερα παρ` όλον ότι τα γεγονότα τα οποία περιβάλλουν δυνατόν να επηρεάζουν ειδικότερα ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα πρόσωπα.



κυπε