Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τρένο εισέβαλε σε αποβάθρα. Νεκροί και τραυματίες


Στιγμές πανικού σημειώθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Χόμποκεν στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, όταν αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και «εισέβαλε» στην αίθουσα αναμονής του τερματικού σταθμού.


Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσαν πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, η κατάσταση πολλών εξ αυτών κρίνεται σοβαρή.  

Η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της περιοχής, δήλωσε πως πολλοί επιβάτες εγκλωβίστηκαν ότι σημειώθηκαν ζημιές στο σιδηροδρομικό σταθμό και ότι μέρος της στέγης κατέρρευσε. 

Επιβάτες που διασώθηκαν ανήρτησαν φωτογραφίες από το σημείο που αποτυπώνουν τις σοβαρές ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν στο σταθμό από τον εκτροχιασμό.

Μεταλλικά τμήματα, καλώδια και συντρίμμια καταγράφονται στις εικόνες που έχουν δημοσιευθεί μέσω Twitter, καταγράφοντας την έκταση της καταστροφής που έχει σημειωθεί.

«Το τρένο μου μόλις “εισέβαλε” στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

«Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν», έγραψε μία γυναίκα. 

«Απλώς δεν σταμάτησε», δήλωσε ο παρουσιαστής του δικτύου WFAN, Τζον Μίνκο, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο την ώρα του περιστατικού. «Πέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μπήκε στην αίθουσα υποδοχής», εξήγησε ο Μίνκο. 

«Το τρένο μου έτρεξε με υψηλή ταχύτητα στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας ακόμα επιβάτης. Αμερικανικά δίκτυα επιβεβαιώνουν την περιγραφή του παρουσιαστή, καθώς όπως αναφέρουν το τρένο «εισέβαλε» στην αίθουσα αναμονής με αυξημένη ταχύτητα με τους μηχανοδηγούς να μην μπορούν να σταματήσουν την πορεία του. Ο Μπαγιές Σαχ που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας δήλωσε στο δίκτυο NBC: «Διήρκησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά έμοιαζε σαν μία αιωνιότητα. Είδα μία γυναίκα εγκλωβισμένη κάτω από το τσιμέντο. Πολλοί άνθρωποι ήταν αιμόφυρτοι, ένας άνδρας έκλαιγε».

Ο Σαχ πρόσθεσε πως οι επιβάτες στο δεύτερο βαγόνι έσπασαν τα παράθυρα έκτακτης ανάγκης για να βγουν και συμπλήρωσε πως το τρένο είχε περάσει προηγουμένως από τον σταθμό Σεκόκους και μετέφερε πολλούς ανθρώπους, κυρίως το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι. 

Τα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στο Χόμποκεν έχουν διακοπεί και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για το περιστατικό. 


Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, άνδρες της πυροσβεστικής και αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του εκτροχιασμού ώστε να καταλήξουν στα αίτια του ατυχήματος. 

Οι διασώστες έχουν στήσει μία αυτοσχέδια κλινική στον εξωτερικό χώρο του σταθμού, στην οποία έχουν μεταφερθεί οι σοβαρά τραυματίες. 

Ο σταθμός έχει εκκενωθεί και υπάρχουν αναφορές ότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να απεγκλωβίζουν επιβάτες από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, ενώ έχει σημειωθεί και μερική κατάρρευση της στέγης του σιδηροδρομικού σταθμού


http://www.protothema.gr/world/article/615071/ipa-anafores-gia-pollous-traumaties-epeita-apo-ektrohiasmo-trenou/