Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εκατοντάδες πολίτες σε όλη την Κύπρο ενημερώθηκαν για την πρόληψη των καρδιοπαθειών

 
Με μήνυμα «Δώσε Δύναμη στη Ζωή σου!», η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε Εκστρατεία Διαφώτισης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα για τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη.


Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρος Γιώργου Παμπορίδη, καρδιολόγοι – μέλη της ΚΕΚ ενημέρωσαν το κοινό για τα συμπτώματα και τα μέτρα πρόληψης των καρδιοπαθειών.

Ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι, τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την κυριότερη αιτία  θανάτου ανά την υφήλιο, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, ενώ αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα τόνισε, υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030. Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Δρ. Γεωργίου σημείωσε ότι ετησίως περίπου 39000 ασθενείς νοσηλεύονται λόγω καρδιοπάθειας, ενώ από τις καρδιαγγειακές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους παγκύπρια 2000 συνάνθρωποι μας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΚ υπογράμμισε  επίσης, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καρδιοαγγειακών νοσημάτων μπορεί να προληφθεί, εάν ελεγχθούν οι κύριοι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η κατάχρηση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η παχυσαρκία.

Ο κ. Νίκος Χρηστίδης Διευθυντής Πωλήσεων της Medochemie, που ήταν Χορηγός των εκδηλώσεων Διαφώτισης, δήλωσε ότι η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προστασία της υγείας, στηρίζοντας ενεργά τις ακούραστες προσπάθειες των ιατρών, οι οποίες στοχεύουν στην υγεία και στην ανακούφιση των πολιτών, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Medochemie θα συνεχίσει να ενισχύει τέτοιες πρωτοβουλίες μέσω δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης, καρδιολόγοι και νοσηλευτές υπέβαλαν σε δωρεάν μέτρηση της πίεσης, εκατοντάδες πολίτες που επισκέφτηκαν τα περίπτερα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.


Χορηγός των εκδηλώσεων Διαφώτισης ήταν η εταιρεία Medochemie. Την Εκστρατεία στήριξαν ο Δήμος Λευκωσίας και ο Δήμος Λάρνακας, The Mall of Cyprus, My Mall Limassol και Kings Avenue Mall.