Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αποσύρεται μίξερ φραπέ και λαμπτήρας από την Αγορά



Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών έχει διατάξει την απόσυρση από την αγορά μίξερ φραπέ με βάση, με εμπορική επωνυμία Euro Star, μοντέλο LSM – 104/CH και χώρα κατασκευής την Κίνα.


Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση το Τμήμα εντόπισε το εν λόγω προϊόν στην αγορά χωρίς αυτό να συνοδεύεται από την απαιτούμενη δήλωση συμμόρφωσης EE και τεχνικό φάκελο.

Προστίθεται ότι «δεν φέρει την ορθή σήμανση για τον χρόνο αναμονής και δεν συνοδεύεται από τις ορθές οδηγίες και πληροφορίες ασφάλειας».

Ως εκ τούτου, το Τμήμα «έχει διατάξει την απόσυρσή του από την αγορά».

Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1429 (γραμμή καταναλωτή).

Παρακαλείται επίσης «οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιας συσκευής ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22800514 και 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: director@ems.mcw.gov.cy ή στο τηλεομοιότυπο 22348202».



Εξάλλου, την απόσυρση λαμπτήρα LED GU10- Yolumy από την κυπριακή αγορά έχει διατάξει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Πρόκειται για λαμπτήρα, ο οποίος δεν φέρει τη σήμανση СЄ, αλλά ούτε και καμία άλλη σήμανση ή στοιχείο αναγνώρισης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο λαμπτήρας κυκλοφορεί στην αγορά με την εμπορική επωνυμία YolumY και χαρακτηριστικά 220 V, 50-60 HZ, 7 W/.

Ο ηλεκτρονικός κωδικός αναγνώρισης είναι 0799804474888.
Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν προτρέπονται να μην το χρησιμοποιούν.

Όποιος χρειάζεται πληροφορίες ή διευκρινίσεις για τα δικαιώματα του καταναλωτή που αφορούν στο συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, στη Γραμμή Καταναλωτή 1429.


κυπε