Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το τουρκικό πλυντήριο του Μπόρις και το Φόρειν ΄Οφις!

Φανούλα Αργυρού 

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ειδησιογραφικού πρακτορείου  Reuters(26.9.2016) κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Τουρκία ο Βρετανός Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Μπόρις Τζόνσον εκείνο που πρόβαλε ήταν πόσο περήφανος είναι για το τουρκικής κατασκευής πλυντήριό του το οποίο δουλεύει άψογα!
Όσο για την οθωμανική καταγωγή του από τον προ-παππού αυτή του την θύμισαν οι Τούρκοι! (Πληροφοριακά ο προ-παππούς του ήταν ο Ali Kemal, ένας φιλελεύθερος Οθωμανός δημοσιογράφος, ποιητής και εκδότης εφημερίδας,  ήταν εναντίον των Νεοτούρκων και δολοφονήθηκε το 1922 – έχοντας υπηρετήσει και τρείς μήνες ως υπουργός εσωτερικών στην κυβέρνηση του Μεγάλου ΒεζίρηDamat Ferid Pasha, σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο).

Αυτά στα φανερά βέβαια, δεν μας είπε το πρακτορείο για τους πραγματικούς λόγους του ταξιδίου και τι λέχθηκε στο παρασκήνιο της επίσκεψης.

Δεν ξέρουμε αν και άλλοι προκάτοχοι του νυν Υπουργού Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας κ. Μπόρις Τζόνσον ( ο οποίος να σημειωθεί κατέχει διπλή υπηκοότητα, βρετανική και αμερικανική γεννηθείς στις ΗΠΑ) είχαν στα σπίτια τους τουρκικής κατασκευής πλυντήρια. Αλλά  εκείνο που μπορεί να λεχθεί στα σίγουρα είναι ότι το Υπουργείο του – κοινώς Φόρειν ΄Οφις - υπήρξε διαχρονικά όσον αφορά το Κυπριακό τουλάχιστον, το καλύτερο πλυντήριο των τουρκικών εγκλημάτων …

Φανούλα Αργυρού

Λονδίνο 27.9.2016