Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι μέρες στο κελί για υπόθεση εικονικών γάμων



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον τριών ανδρών από τη Μπαγκλαντές, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις τέλεσης εικονικών γάμων με τρεις γυναίκες από τη Ρουμανία.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη του ΤΑΕ Επιχειρήσεων, του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, της ΥΑΜ Αρχηγείου και του Κλάδου Πληροφοριών, προέβησαν χθες βράδυ σε επιχείρηση σε πολυκατοικία στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε έλεγχος σε τρία διαμερίσματα.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν 16 συνολικά αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Κύπρο.
 
Επίσης εντοπίστηκαν 3 άνδρες από τη Μπαγκλαντές οι οποίοι ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν τελέσει εικονικούς γάμους με τρεις κοπέλες από τη Ρουμανία, στο Δημαρχείο της Αραδίππου.
 
Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου και ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 11/1 - 19/2/ 2016 τέλεσαν πολιτικούς γάμους στο Δημαρχείο Αραδίππου.
 
Ανακρινόμενος ο ένας από τους τρεις παραδέχθηκε ότι εντόπισε τη κοπέλα από τη Ρουμανία με την οποία παντρεύτηκε στη Λάρνακα και συμφώνησαν όπως της αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο και της δίνει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό κάθε μήνα, ως αντάλλαγμα προκειμένου να τελέσει γάμο μαζί του.
 
Η Ρουμάνα αποδέχθηκε την πρόταση του άνδρα και προχώρησαν στην τέλεση του γάμου προκειμένου αυτός να παραμείνει στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας αποκάλυψαν ότι οι τρεις κοπέλες από τη Ρουμανία με τις οποίες τέλεσαν γάμο οι τρεις άνδρες από τη Μπαγκλαντές, έφτασαν στην Κύπρο λίγες μέρες πριν την τέλεση των γάμων τους και λίγες μέρες μετά αναχώρησαν για τη χώρα τους.
 
Ακόμα διαπιστώθηκε ότι οι Ρουμάνες βρίσκονται εκτός Κύπρου και η Αστυνομία προχώρησε σε έκδοση διαταγμάτων κράτησης και των έξι ατόμων, δηλαδή των τριών ανδρών από την Μπαγκλαντές και των τριών γυναικών από τη Ρουμανία.
 
Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν ενώ οι τρεις γυναίκες αναζητούνται από την Αστυνομία.
 
Οι τρεις άνδρες από το Μπαγκλαντές οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης τους για έξι ημέρες.



κυπε