Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώνεται η δίκη για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου μπαίνοντας στην τελική ευθεία. 


Αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και η αντεξέταση τους από την Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο, το δικαστήριο θα ζητήσει όπως γίνουν οι τελικές αγορεύσεις  των δύο πλευρών και θα ακολουθήσει έκδοση της απόφασης.

Μετά τους μάρτυρες υπεράσπισης που θα προσκομίσει στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη που εκτός από τους τέσσερις που κατέθεσαν χθες ,αναμένεται η κατάθεση άλλων δύο,  θα ακολουθήσει η κατάθεση του 2ου κατηγορούμενου Φειδία Σαρίκα και η προσκόμιση από το  δικηγόρο του, δύο μαρτύρων υπεράσπισης, η ένορκη κατάθεση των Ευστάθιου Ευσταθίου και Βάσου Βασιλείου με την προσκόμιση επίσης μαρτύρων υπεράσπισης και με την ανώμοτι δήλωση του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή.  

Η διαδικασία συνεχίζεται  στις 6 , 7 και 12 Οκτωβρίου με την αντεξέταση του λογιστή Κυριάκου Δρουσιώτη από την Κατηγορούσα αρχή και την κατάθεση δυο νέων μαρτύρων υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη .

Ήδη χθες κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης του Μιχαηλίδη η  Χριστίνα Αταλιώτου υπάλληλος στο Τμήμα Δανείων της Τράπεζας Κύπρου , ο Ανδρέας Δημητρίου λογιστής –ελεγκτής του οίκου KPMG  που είναι λογιστής  της αναπτυξιακής εταιρείας ΚΜG LTD της οποίας μέτοχος  είναι ο 1ος κατηγορούμενος  μαζί με δύο άλλα πρόσωπα , η κουνιάδα του Γιώργου Μιχαηλίδη Ευθυμία Αναστασίου και ο  Κυριάκος Δρουσιώτης  εγκεκριμένος λογιστής  .

Στην υπόθεση ΣΑΠΑ οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αντίγραφο της έκθεσης που παρουσίασε στο δικαστήριο ο εγκεκριμένος λογιστής Κυριάκος Δρουσιώτης.

Η έκθεση όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ετοιμάστηκε εκ μέρους του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη ο οποίος αποτάθηκε στον συγκεκριμένο ελεγκτικό οίκο για να εκφέρει άποψη και συμπεράσματα πάνω στην έκθεση που ετοίμασε ο λογιστής της Νομικής Υπηρεσίας. 

Σημειώνεται ότι ο  κ. Δρουσιώτης στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας αμφισβήτησε την έκθεση του λογιστή της Νομικής υπηρεσίας Χρίστου Μαλλέκου και εκτίμησε ότι σ’ αυτήν υπάρχουν σημεία που αφορούν όλους τους κατηγορούμενους καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Κατηγορούσας αρχής.



κυπε