Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Επτά μέρες στο κελί για τα εικονικά τροχαία δυστυχήματα



Υπό εφταήμερη κράτηση τέθηκαν το μεσημέρι, οι οκτώ ύποπτοι για την υπόθεση εικονικού δυστυχήματος  που διερευνά, στη Λεμεσό, το Αρχηγείο Αστυνομίας.


Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι επτά από τους οκτώ υπόπτους, καθώς ο 4ος ύποπτος, ο 77χρονος ορθοπεδικός, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική για επέμβαση, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
 
Για 45 λεπτά ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού διάβαζε την απόφαση που είχε επιφυλάξει για σήμερα, καθώς η χθεσινή διαδικασία διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας.
 
Όπως ανέφερε, τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, οδηγούν στη στοιχειοθέτηση υπόθεσης και δημιουργούν εύλογη υποψία για διάπραξη των αδικημάτων, ενώ έλαβε υπόψη το μεγάλο ανακριτικό έργο που υπολείπεται, αλλά και τον κίνδυνο, αν οι ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι, να επηρεάσουν μάρτυρες ή να καταστρέψουν τεκμήρια.
 
Η Αστυνομία είχε αιτηθεί χθες την 8ήμερη κράτηση των υπόπτων, αλλά με δεδομένο ότι παρέμειναν και χθες υπό κράτηση, ο δικαστής αποφάσισε την επταήμερη κράτηση τους, την οποία έκρινε ως αναγκαία για ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων.
 
Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να συλληφθεί και ο καταζητούμενος, οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενημερώθηκε σχετικά και επιστρέφει στην Κύπρο.
 
Εντός 24ώρου αναμένεται επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία ότι θα εντοπιστεί και το όχημα του, το οποίο αν και είχε δηλωθεί ότι καταστράφηκε ολοσχερώς από το δυστύχημα, επιδιορθώθηκε και μεταπωλήθηκε σε άλλο πρόσωπο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από ασφαλιστική εταιρεία, μετά από αίτημα αποζημιώσεων 43,000 ευρώ περίπου, από τους ιδιοκτήτες των δυο οχημάτων που ενεπλάκησαν στο κατ` ισχυρισμό δυστύχημα και των υπονοιών που ηγέρθηκαν για εικονικό δυστύχημα.
 
Εμπειρογνώμονας που κλήθηκε να διερευνήσει το θέμα, διαπίστωσε στο πόρισμα του πως τα δυο οχήματα δεν είχαν συγκρουστεί ποτέ μεταξύ τους, ότι οι ζημιές που έφεραν προϋπήρχαν και πως αυτές δεν  ταυτίζονται με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ότι έγινε η σύγκρουση.
 
Οι δε εμπλεκόμενοι στο δυστύχημα, παρά το γεγονός ότι δεν ζήτησαν αρχικά ιατρική βοήθεια, παρουσιάζονται μέσα από ιατρικά πιστοποιητικά, ότι επισκέφθηκαν τους δυο ορθοπεδικούς για εξετάσεις, ενώ τα δυο παιδιά του ζεύγους που επέβαιναν στο 1ο όχημα, σύμφωνα με αποδείξεις είσπραξης, έκαναν αποκατάσταση στο φυσιοθεραπευτή. Ωστόσο, ανακρινόμενοι, οι δυο ανέφεραν πως δεν θυμούνται τίποτα και πως δεν γνωρίζουν ούτε τον γιατρό, ούτε τον φυσιοθεραπευτή, ενώ και οι επιβαίνοντες στο 2ο όχημα ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν τον άλλο ορθοπεδικό που φέρεται ότι επισκέφτηκαν.

Εναντίον των οκτώ υπόπτων διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία  και καταρτισμός και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.



κυπε