Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε πως Γερμανίδα όμηρος απέδρασε με το νεογνό της από την Συρία



Μια Γερμανίδα που απήχθη πέρσι στην Συρία, και γέννησε κατά τη διάρκεια της ομηρίας της, απέδρασε με το νεογνό της στην Τουρκία, ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως η γυναίκα ήταν μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, που είχε εργαστεί στο παρελθόν για την καθημερινή εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NDR.

"Η γερμανική κυβέρνηση είναι ανακουφισμένη για την έκβαση αυτής της υπόθεσης, με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη συνολική κατάσταση στην Συρία", επισήμανε το γερμανικό ΥΠΕΞ. Εκπρόσωπος του Υπουργείου σημείωσε πως δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση, επικαλούμενη ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Το ειδησεογραφικό περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του για το θέμα τον Φεβρουάριο είχε κατονομάσει την γυναίκα ως την 27χρονη Τζανίνα Φιντάιζεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα απήχθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και γέννησε τον γιο της το Δεκέμβριο. Παράλληλα το περιοδικό ανέφερε πως η γυναίκα, που υπέγραφε τα ρεπορτάζ της με το ψευδώνυμο Μαρί Ντέλχες, τέθηκε υπό ομηρία από μια ένοπλη παράταξη, που ανήκει στην ισλαμιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα, η οποία απαιτούσε λύτρα πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή της.

Επικαλούμενο πηγές στην ομοσπονδιακή αστυνομία, το Focus τόνισε πως η Φιντάιζεν δελεάστηκε να πάει στην Συρία από μια γυναίκα που γνώριζε από την Βόννη με την υπόσχεση για μια αποκλειστική πληροφορία για ισλαμιστές μαχητές.

Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προετοιμάζει την επιστροφή της γυναίκας στην Γερμανία και ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση και άλλους συμμάχους για τη βοήθεια που της παρείχαν για την υπόθεση.



κυπε