Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε γιατί κατηγορείτε 29χρονος Αιγύπτιος



Υπόθεση κλοπής, κλεπταποδοχής και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, εναντίον Αιγύπτιου 29 χρόνων, εξετάζει η Αστυνομία Κιτίου.
 

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι σε οικία που βρίσκεται στο Τερσεφάνου, 29ρονος πολιτικός πρόσφυγας από την Αίγυπτο, μόνιμος κάτοικος Τερσεφάνου ασχολείτο με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων κουζίνας.
 
Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη που επισκέφθηκε χθες την εν λόγω οικία ο Αιγύπτιος προσπαθούσε να εφαρμόσει τους πάγκους σε συγκεκριμένο χώρο της κουζίνας αλλά δεν χωρούσαν και υποψιάστηκε ότι πιθανόν να ήταν κλοπιμαίοι αφού δεν ήταν κατασκευασμένοι για το χώρο.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία οι ξύλινοι πάγκοι προσομοιάζουν με πάγκους που κλάπηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από ανεγειρόμενες οικοδομές στη Κοινότητα Τερσεφάνου.
 
Επίσης ενώ το κόστος κατασκευής των συγκεκριμένων πάγκων ανέρχεται γύρω στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ, ο 29χρονος είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες της οικίας μόνο χίλια ευρώ.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου οι οποίοι και διαπίστωσαν ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.Στην οικία εντοπίστηκε ο Αιγύπτιος και το διπλοκάμπινο όχημα που χρησιμοποιούσε πάνω στο οποίο ήταν φορτωμένη μια ξύλινη πόρτα.
 
Ο ύποπτος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση της πόρτας και των πάγκων και οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου όπου νωρίς χθες το βράδυ συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και κρατείται σε αστυνομικά κρατητήρια.
 
Ο 29χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.


κυπε