Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ για το Europa League



Με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη ο οποίος σκόραρε δύο φορές ο ΠΑΟΚ πέτυχε απόψε την πρώτη του νίκη και μάλιστα εκτός έδρας επί της Σλόβαν Λίμπερετς με 1-2 στη φάση των ομίλων του Europa League.


Οι Τσέχοι προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με γκολ του Κομλιτσένκο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αθανασιάδη. Στο 82` ο Αθανασιάδης «χτύπησε» για 2η φορά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με τη νίκη του ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 2η θέση του 10ου ομίλου με 4 βαθμούς όσους και η Φιορεντίνα η οποία συνέτριψε την Καραμπάκ με 5-1. Λίμπερετς και Καραμπάκ έμειναν στην 3η και 4η θέση με 1 βαθμό.

Αντίθετα στον 7ο όμιλο ο Παναθηναϊκός παρά την καλή εμφάνιση ηττήθηκε από την Θέλτα στην Ισπανία με 2-0. Οι πράσινοι δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν σε αρκετές περιπτώσεις να είχαν προηγηθεί ωστόσο οι Ισπανοί μίλησαν στο τέλος και με γκολ των Γουιντέτι και Βας στο 84` και 89` πήραν τη νίκη με 2-0 αφήνοντας στο τριφύλλι στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό. Στον άλλο αγώνα του 7ου ομίλου ο Άγιαξ νίκησε εντός έδρας τη Σταντάρ Λιέγης με 1-0 και διατήρησε την πρωτιά στον όμιλο με 6 βαθμούς, με τη Θέλτα να ακολουθεί με 4, τη Σταντάρ με 1 και τον ΠΑΟ χωρίς βαθμό.

Στα άλλα παιχνίδια που άρχισαν στις 20:00 σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

8ος όμιλος
Σιαχτάρ – Μπράγκα 2-0
Γάνδη – Κόνιασπορ 2-0

9ος όμιλος
Σάλκε – Σάλτσμπουργκ 3-1
Κρασνοντάρ – Νις 5-2

11ος όμιλος
Χάποελ Μπερ Σεβά – Σαουθάμπτον 0-0
Σπάρτα Πράγας – Ίντερ 3-1

12ος όμιλος
Στεάουα – Βιγιαρεάλ 1-1
Ζυρίχη – Οσμανλίσπορ 2-1



κυπε